• 瀏覽: 5,150
  • 回覆: 103
+6
引用:
原帖由 zero20021188 於 2015-11-17 04:20 PM 發表
俾D新意
why 要 ?

引用:
原帖由 caledis 於 2015-11-17 01:52 PM 發表

咁美國有冇好似強國block CNN咁block 環球時報?
哎呀, 你原本講咩架話? 美國無控制環球時報啊? 點解突然改咗嘅?!

美國唔洗BLOCK CNN啊, 佢頂層嗰啲, 全部都係自己人, 咪得囉....
你真唔知定扮無知呢?

引用:
原帖由 diverstranger 於 2015-11-17 04:28 PM 發表

哎呀, 你原本講咩架話? 美國無控制環球時報啊? 點解突然改咗嘅?!

美國唔洗BLOCK CNN啊, 佢頂層嗰啲, 全部都係自己人, 咪得囉....
你真唔知定扮無知呢?
有d人未聽過/扮未聽過/唔想去聽。
有句俗語叫,
做人不要太CNN

引用:
原帖由 caledis 於 2015-11-17 01:53 PM 發表

大部分人就係親法國多過中東,咁又點?
明明是偏心法國,就不要故作大義澟然的樣子。
自己的孩子打人,就裝作沒看見,人家的孩子還手,就投訴到校長那裡去,
這本來也不是問題,但雙重標準就算了,還要滿嘴正義公理,這樣被人罵有什麼好怨?

話說回來,閣下這兩天怎麼又不提普世價值了? 說好的平等博愛呢?怎麼今天'親法國多過親中東'突然又沒問題了?
之前某人不是很不喜歡親中人士厚此薄彼的嗎?

期待有一天,fb轉用美國旗,到時我第一個轉,慶祝一下

引用:
原帖由 mr__chan 於 2015-11-15 01:29 PM 發表 只係意識形態哀悼同裝柱香無分別
香港有班白痴鐘意跟風人轉佢轉搏like,仲衰過裝柱香!

引用:
原帖由 caledis 於 2015-11-16 04:43 AM 發表 人地就係關心巴黎唔關心敘利亞同伊拉克,唔得架?差人拉?
差人唔拉,只不過表示閣下同嗰班人喺如何地假道學,喺如何地偽善,喺如何地令人作嘔啫!

引用:
原帖由 上環 於 2015-11-17 07:30 PM 發表
期待有一天,fb轉用美國旗,到時我第一個轉,慶祝一下
上環你壞啦

引用:
原帖由 王者的殞落 於 2015-11-16 10:52 PM 發表 閣下關心法國,不是因為有人無辜受害,只是因為你想去或去過法國?如果Facebook上大部份關心法國的人敢公開承認這一點,那倒沒甚麼。但明明阿拉伯世界的情況比法國糟糕得多,這些人卻屁都不給一個,那就別裝作 ...
不能同意更多!
呢個亦喺俾西方傳媒成功洗腦嘅例子之一。

引用:
原帖由 papaj 於 2015-11-17 08:11 PM 發表

不能同意更多!
呢個亦喺俾西方傳媒成功洗腦嘅例子之一。

你估發動面書改法國旗係邊D人呢,
當然唔會係"一群關心法國的人"啦.

又點解冇人發動改為伊拉克,敍利亞,黎巴嫩旗,
又或者改為無國界醫生既旗呢.

西人傳媒要你跟佢/信佢套價值囉.如下:

殺法國人是邪惡的.
殺敍利亞人是為民主為正義的,
至於殺無國界醫生,只是偶然犯錯而已. 

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2015-11-17 08:05 PM 發表
上環你壞啦
邊係壞,我關心美國先真

【on.cc東網專訊】 法國巴黎連環恐襲令全球團結,紛紛聲討極端主義組織,而社交網站facebook就推出法國國旗顏色背景頭像功能,讓網民對法國表示支持及祝福。不過,法國巴黎一名女子就留言自己不會轉頭像,而其理由卻深受網民歡迎,瞬間得到14.5萬人讚好。

31歲的法爾漢(Charlotte Farhan)表示:「即使我是法國巴黎人,我亦不會改換頭像。若我為巴黎而轉頭像,這是錯的。若世界每發生恐襲我都要轉頭像,我或許每天都要換幾次。我心繫世界,無分邊界,無分階級,每個在極端主義下喪生的生命都是平等的。不要分我們或他們,這正是好戰者想你做的種族分離。」
FB換頭像是無知、膚淺、羊群心理

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2015-11-17 11:50 PM 發表
【on.cc東網專訊】 法國巴黎連環恐襲令全球團結,紛紛聲討極端主義組織,而社交網站facebook就推出法國國旗顏色背景頭像功能,讓網民對法國表示支持及祝福。不過,法國巴黎一名女子就留言自己不會轉頭像,而其理由卻 ...
所以我話恐怖份子笑到 gap gap 聲 , 就係因為咁囉

做埋 d 戇 9 野 :

唱國歌
默哀
點蠟燭
換頭象 ....

引用:
原帖由 王者的殞落 於 2015-11-17 06:21 PM 發表

明明是偏心法國,就不要故作大義頟然的樣子。
自己的孩子打人,就裝作沒看見,人家的孩子還手,就投訴到校長那裡去,
這本來也不是問題,但雙重標準就算了,還要滿嘴正義公理,這樣被人罵有什麼好怨?

話說回來 ...
對. 做婊子, 又要話自己幾咁貞潔.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]