• 瀏覽: 14,193
  • 回覆: 132
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 aasddfgg 於 2015-11-14 01:53 PM 發表 作惡的是美國及以色列,災難一定要發生的話,為什麼不應該希望發生在美國
正解+1分

引用:
原帖由 小稀 於 2015-11-14 01:50 PM 發表 樓主,尾角點解炸isis,炸左成年,愈炸愈壯大?
所以我話樓主入世未深囉

你唔知IS系美國搞出來嘅咩?

邊個國家嘅國策係支持或扶植極端組織從而對抗與自己為敵嘅國家政府??始作俑者係邊個?
敘利亞為例,邊個任由Isis對抗阿薩德政府?一味話反恐,而且軍力係最強,竟然反咁耐,對Isis一啲威脅到無,直到俄羅斯出現,1~2個星期已經對Isis構成致命威脅。究竟個嗰國家高舉反恐、民主旗幟但內裡係做緊咩?

你講咩我冇意見..但拉埋其他人家人嚟講就係...錯

引用:
原帖由 sosialwong 於 2015-11-14 02:05 PM 發表

哎喲, 唔好引人笑

人講你又講, 唔知頭唔知路
你唔想講尾國壞話,我們理解的,

我們也明白的

美國為石油,為美元搞亂中東,要全世界買單,唔通你睇唔到

引用:
原帖由 melancholic 於 2015-11-14 01:34 PM 發表
法國巴黎發生連環恐怖襲擊 過百人死 法國巴黎幾乎同時發生連環恐怖襲擊。一間劇院內多人被脅持,最終血腥落幕,人質全部被殺。路透社報道多宗襲擊合共至少140人死亡,美聯社就指有120人死亡,5名襲擊者被殺。當地警方 ...
你知唔知isis係美國培植出黎ga

引用:
原帖由 melancholic 於 2015-11-14 01:34 PM 發表
法國巴黎發生連環恐怖襲擊 過百人死 法國巴黎幾乎同時發生連環恐怖襲擊。一間劇院內多人被脅持,最終血腥落幕,人質全部被殺。路透社報道多宗襲擊合共至少140人死亡,美聯社就指有120人死亡,5名襲擊者被殺。當地警方 ...
你老美死人就要全世界為之哀哭,但中東一啲無辜嘅人民就係命賤??MSF醫院被炸死嘅就係低賤??
樓主突然道德撚上身??

引用:
原帖由 hoiwingn 於 2015-11-14 01:49 PM 發表 如果恐怖份子一定要搞恐襲,我寧願死既係始作俑既美國人而不是其他國家無辜既人
始作俑者唔係IS係老美

無佢老美中東國家唔會有內戰?

美國未立國前,當地有過多少次內戰?

歐洲同中東既戰爭從未停過

巴比倫,希臘,羅馬帝國,猶太教,天主教,基督教,穆斯林

根本有人就有戰爭,除非人類滅絕

沒有美國佬就沒有ISIS,原理等同沒有買賣就沒有大量的捕殺一樣!你話美國佬係唔係應該自己受返?

[ 本帖最後由 曲亞團武大華 於 2015-11-14 02:24 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

香討有部份幸災樂禍,見到死好多人竟然話發生響美國就好
伊C蘭國。  魔鬼
所有國家正常的     人類

阿樓主……咩叫唯恐天下不亂?

如果你係中東人,就會明白

我唔信呢度有人支持ISIS, 根本ISIS反美歐俄日中。

真理在強者一面

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]