• 瀏覽: 8,648
  • 回覆: 51
島已建

除左武力解決仲有咩更好方法
但米國夠膽咁做嗎

阿爺越來越強大,自從亞投行揭竿起義做左大佬之後,就知道一定會同美腳佬決鬥,無得返轉頭再扮蹈光養悔

引用:
原帖由 lotuguy 於 2015-10-16 09:03 AM 發表
美國軍方計劃進入中國南沙島礁十二海里的行動,是一個極其自私的行動,只不過為了爭多一點兒軍費,將中國的主權和核心利益置於不顧。僅此,即看到美國軍方是毫不負責任的。就美國本身利益而言,如此行動亦是置中美關 ...
中國可用導彈群對付美國艦隊

引用:
原帖由 汽車維修員1號 於 2015-10-16 21:21 發表
阿爺越來越強大,自從亞投行揭竿起義做左大佬之後,就知道一定會同美腳佬決鬥,無得返轉頭再扮蹈光養悔

老尾爲了鞏固覇主地位,會不惜一戰!

引用:
原帖由 GP03SE 於 2015-10-16 09:26 AM 發表 其實關習近平和奧巴馬怎麼事?
奧巴馬係傀儡嚟架,根本依家係同濟會與全世界為敵

引用:
原帖由 lotuguy 於 2015-10-16 11:00 AM 發表
個人相信,互相嘴炮而已。

畢竟大家都是有理智。
但若果下屆真係俾那全無世界知識的希拉里上台,分分鐘有機會……………
又記起太祖皇帝聖諭:
拋掉幻想,準備戰鬥。
希拉里上台我又唔覺得有咩分別
佢作風係強硬一點
不過又唔算太好戰
佢老公上台個陣
中美關係不及布殊時代差
美國有難
親禿飛去北京推銷國債既又係佢

佢講既XXXXX
感覺上只是嘴上說說
只係爭取支持既官話
就算佢上台
打下傳媒戰, 外交戰, 貿易戰就會
真幹既機會唔太大

引用:
原帖由 lotuguy 於 2015-10-16 10:52 發表

是否那次被前蘇聯為報復珍寶島事件,出動到坦克伏擊中國巡邏隊,殺死了38個解放軍事件?

但跟著天朝馬上在新疆舉行一次事先沒有公佈的核試。

用意是非常清晰決斷:

不惜一戰。
那次好似蘇聯已經駐兵於中國境內,而核試地點正是蘇軍駐兵地點,整個機械師被核試毀滅

引用:
原帖由 uniagon 於 2015-10-16 10:01 AM 發表
中國仲有美債核彈可以放,你入來我放債,屈美國日本接貨��

美國又再被極度嚴重侮辱,真失敗!

引用:
原帖由 出貓王子 於 2015-10-16 10:19 AM 發表

老尾系80萬億債務十世都還唔清,仲獱尾債?

80萬億債務,美國又再被極度嚴重侮辱,真失敗!

華春瑩在此事的記招上只說一句便夠:
「美艦要來嗎?來吧,解放軍在等着。」
轉身便回,記者發問也不用答。

其實大家在玩show hand

引用:
原帖由 cosisi 於 2015-10-16 03:07 PM 發表 哩條乜水評論員黎的?從來外交或者戰爭都係有來有往,一時䠼贏有乜問題?講到長篇大論好有理由咁,發神經,就算今次忍埋佢代表永遠要忍?
乜水都好啦,佢睇嘢一定透徹過你。

支持祖國

唔會打得成,不過有戲睇。

自家門口都敗的話全世界冇人會再怕你中國,所以一定要強硬送客

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]