• 瀏覽: 8,654
  • 回覆: 51
每次日本﹑美國在南海﹑東海提出針對中國的問題,我地所見既照片都係單方面由日﹑美公布。

記得有一次日戰機批評中方靠近,中方新聞發布會中公布自己既相,即係收佐皮。

除非美戰艦全武裝開入南海島嶼,並公布一係列數據證明自己入佐去,如果唔係,我都係唔信。中方如係呢個問題上處理唔好,國內民眾會鬧事。

印象中,美國沒有簽署那個什麼國際公約的,維基可以查到。美國的確全球最獨裁最霸道的國家,因為無人可以指控佢﹑監督佢,很多所謂國際法,都係由佢主導,然後叫其他國家跟佢。

等美艇開來較牙

美國沒有簽國際海洋公約

只希望世界和平 不要戰爭 但別人欺負到心口 一定不會算數

哩條乜水評論員黎的?從來外交或者戰爭都係有來有往,一時䠼贏有乜問題?

講到長篇大論好有理由咁,發神經,就算今次忍埋佢代表永遠要忍?

引用:
原帖由 cosisi 於 2015-10-16 03:07 PM 發表
哩條乜水評論員黎的?從來外交或者戰爭都係有來有往,一時䠼贏有乜問題?

講到長篇大論好有理由咁,發神經,就算今次忍埋佢代表永遠要忍?
筆名柳三禪,真名劉瀾昌,「把酒當歌」主持人。

美國總統只係公仔嚟,邊個上台都一樣!軍方才是重點

互相嘴炮而已

引用:
原帖由 東熱汁男 於 2015/10/16 04:26 PM 發表
美國總統只係公仔嚟,邊個上台都一樣!軍方才是重點

軍方才是重點??

都仲系呢句,如果美國真有勇氣在南海和中國開戰,早就打啦!難道等一兩年后,中國在島上擺滿戰機和導彈,美國才十下十下過來開戰咩! 美國佬系白痴嗎?!

美國政界難找到一個好人。
引用:
原帖由 ice0625 於 2015-10-16 11:09 AM 發表
下界都係海軍鬥水兵,相信會係希拉莉同小小布殊之爭,但其實兩個都唔係好人...

引用:
原帖由 Vo1976 於 2015-10-16 05:01 PM 發表
都仲系呢句,如果美僐真有勇氣在南海和中僐開戰,早就打啦!難道等一塤年后,中僐在島上擺滿戰機和導彈,美僐才十下十下過來開戰咩 ...
斑馬真是敢打就老早幾條航母去南海,使鬼一味嘴炮,講到老八在南海島礁都已經搞定還是嘴炮。 精人出口,笨人出手,斑馬的如意算盤是老點蘿蔔頭、安南仔、賓蕉和袋鼠等做炮灰替死鬼,自己指手畫腳得把口,中東、烏克蘭便是最佳樣板,死歐盟班蠢豬之嘛。

老美在烏克蘭丟入數以億計的資源
仍然給普京制住

美國佬點敢郁手吖,越南建島無事,菲律賓建島美國無出聲仲聯合軍演添。
當年美國板圖都印住係 south china sea, 而家話派兵去南海
派狗仔隊拍攝,跟住日日係咁播放就真嘅。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]