• 瀏覽: 2,549
  • 回覆: 17
天津大爆炸事件,據官方公布逾百人死亡,近日網上流傳天津爆炸前後的衞星圖片,在原爆點出現巨洞的位置,竟然在爆炸前是沒有建築物的空地;非常離奇,惹來外界揣測,爆炸位置是地下倉庫,甚至是軍火庫。

網傳該兩張衞星圖,有指為了更清楚兩衞星圖是同一位置拍下, 爆前圖是該位置以前拍下的衛星圖,爆後的一幅是把爆後影像套在爆前圖上,以便比對爆炸的位置。

爆炸完 , 有個洞

奇怪在那裡 ?

引用:
原帖由 vanga 於 2015-8-24 02:18 PM 發表
爆炸完 , 有個洞

奇怪在那裡 ?
奇怪在那裡原本是空地

大沽口

清朝係大沽炮台

引用:
原帖由 劉一龍 於 2015-8-24 02:32 PM 發表
奇怪在那裡原本是空地
明明係有東西

War of the world, 解釋哂!我幫中共 solved the problem!

引用:
原帖由 glycine 於 2015-8-24 03:30 PM 發表
War of the world, 解釋哂!我幫中共 solved the problem!

war of the worlds

我都唔明點解有人會信呢張圖?
圖中所謂前後對照完全一樣(指左右邊的地區),甚至連馬路上的車輛排列都一樣?而且非常清潔!

引用:
原帖由 kallan 於 2015-8-24 04:08 PM 發表
圖中所謂前後對照完全一樣(指左右邊的地區),甚至連馬路上的車輛排列都一樣?而且非常清潔!
k兄,
連你都忍吾住? 咁快揭佢低牌,後面就無野玩。

引用:
原帖由 kallan 於 2015-8-24 04:08 PM 發表
係喎 , 隔離街 d 車的顏色位置完全一樣喎

炸前炸後 .... 一樣 ?

why 呢 ?

引用:
你係咪色盲? 睇唔出中間綠綠地嗰幅係拼落原本嗰幅以方便對照?

任何ps過都冇人會信
係真就放原圖
何須方便別人而搞咁多野
只要想睇就唔會覺得唔方便
用心不良咪ps囉

原來咁大既爆炸後地下還是平地才是正常? 唔係掛?

引用:
原帖由 劉一龍 於 2015-8-24 04:27 PM 發表
你係咪色盲? 睇唔出中間綠綠地嗰幅係拼落原本嗰幅以方便對照?
噁!原來如此,原來中間個幅拼落去,根手裁剪出來,給那些廢L自我催眠當真!
咁不如將那幅爆炸相拼落尖沙咀會唔會震撼D呢?隔離再貼個感蛋超人,咁我就信係另有別情!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]