• 瀏覽: 14,091
  • 回覆: 123
人多,經濟不錯,軍事不容忽視,但文明程度低累事。

既然印度咁廢

點解1962年, 中國會主動退兵, 讓出藏南比印度??

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2015-8-5 10:09 PM 發表
既然印度咁廢

打一巴掌,哭了再給一粒糖,對待傻瓜的方法。

印度咪好像,豬仔成咁費囉。

本應1962年嘅中印邊界衝突唔使打咁耐嘅﹐就係老解通訊設備落後﹐成支攻印部隊搵唔返好似失蹤咗咁﹐好在臨到最後一刻搵返晒出嚟。
   原來支攻印部隊因為收唔到停止進兵命令﹐所以一路攻落去仲差一粒鐘就可以直取新德里﹐如果解放軍攻入印都首都捉埋佢哋總理同一眾閣員嘅話﹐印度就變咗中國嘅新殖民地﹐咁毛主席就慘囉!
   毛主席就被國際間罵為新殖民大魔頭﹐有冤無路訴想話畀國際知佢唔係新殖民主義大魔頭﹐只因印兵打仗太差唔覺意畀老解解放咗咋。
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2015-8-5 09:09 AM 發表
既然印度咁廢

如果印度打仗時都是摩托花式出戰就太他媽的goodboy

打仗玩花式,簡直絕招,別國點忍心打佢

你甘睇印度人...美國人一樣甘睇你中國人

老解 、乜野文?

啊三人口多跟天朝人口多是不同概念的!啊三一天不打破那個種姓制度一天都唔使望可以上到位!就如天朝當年如果冇搞“破四舊”“打土豪分土地”的話,今日都會好似啊三一樣,下人永遠冇出頭日!

美國佬自從打完3年韓戰之後﹐從此呢場戰爭就叫做『被遺忘的戰爭』噃﹐荷里活拍戰爭片打納粹、越南、俄國佬、中東佬、非洲黑鬼、南美洲阿米古、外星人、同埋乜嘢怪獸、異形……等等﹐但喺就唔敢拍同老解打嘅戰爭片喎﹐就拍過豬扒山咁大把用人海戰術打老解之後就幾十年冇拍過嘞。
引用:
原帖由 燕人張翼德 於 2015-8-5 11:58 AM 發表
你甘睇印度人...美國人一樣甘睇你中國人

又係成哥仔出哩講解既時候

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2015-8-5 10:09 PM 發表
既然印度咁廢

中國人就係太講人義道德,唔想做到太絕,打你知痛警告左就算,唔想取你性命。但你對人仁慈,人地對你殘酷,最終自己吃虧,歷史不斷引證哩一點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]