• 瀏覽: 324,595
  • 回覆: 993
  • 追帖: 5
+10
Ching  你可否知道現在香討新聞區已到了不是討論主題 很多借題發揮 完全離題去鬧 鬧甚麽你好清楚 所以攪到新聞區烏煙瘴氣 版主應是有建於此才開此帖討論  我認為應該要狠下嚴管才能 這樣大家才有理性討論當時主題  唔好九唔搭八又去鬧甚麽一定是黃c或藍c所為  想新聞區重現光明 非要整治不好 希望版主能改革到好一點 修正新聞區這幾個月的歪風氣
引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-20 06:56 PM 發表 若鬧嘅對象係會員嘅話,就必須要罸若鬧嘅對象係時事人物嘅話,就係合理嘅時事討論範圍

我和ching絕對同感 做法差不多一樣 新聞區無可否認在這幾個月的確淪陷
引用:
原帖由 SixtyFour 於 2015-2-20 07:07 PM 發表 通常,見到我感到有興趣參與的題目我才會開來看,不過如果一開第一個帖就見到鬧人廢青果啲,我即刻會出返去!呢啲唔係要討論,只係借題發揮想引發罵戰,版主也甚少會處理,我都費事回帖。

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-20 07:12 PM 發表

對手老是這樣"招呼",是某些想法的人不想在此詳談的原因啊。
避重就輕,咁仲點講得上公正嚴明?

引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-20 07:17 PM 發表

其實我亦欣賞閣下一向指出社會上多方面嘅不公之處,你算係不左亦不右(如今嘅時事論壇已少見),你只係對中共有痛恨(恕我直言)

但你試想,若你係時事版嘅版主嘅話,若你要嚴禁向時事人物 ...
同意!
我只是不同意樓主話罵人的多是民主派遮!

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-20 07:23 PM 發表

要批評,可以直言有甚麼不好、程度如何、有甚麼方法可以改進等。
那些扣帽子用詞完全沒有正面用處。如果某一個詞不能用來形容會員的話,我絕對贊成同一用詞同時禁用於形容任何非會員人物。
同意,我強調的係,版主必須公平公正不偏不倚!

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2015-2-20 06:50 PM 發表 呢個係咪可以接受的理由去不處理鬧人廢青港燦帖?
心中有太陽就只看到太陽
心中有月亮就只看到月亮

至於佛頭 非咱們凡夫俗子
一般見識

引用:
原帖由 sng850 於 2015-2-20 05:41 PM 發表
雙管齊下;嚴管 + 自律!

先行嚴管,網友自然會自律。

讚成,但也不用一棍打死。
粗言及人身攻擊,要閉屏,有兩或三個閉屏,禁言三至五天。

引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-20 07:34 PM 發表

以而家香港嘅氣氛,做香討嘅版主並唔容易,做香討時事版嘅版主就更唔容易,因為而家全港所有嘅時事論壇之中,只有香討時事論壇唔係側向一面,版主亦係人,版主亦摸索緊更佳嘅處理方 ...
支持,體諒係必須,不過我仍然認為坦白直言亦有必要!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]