• 瀏覽: 324,592
  • 回覆: 993
  • 追帖: 5
+10
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2015-2-20 05:27 PM 發表

定期換人可否解決擦鞋這個問題!?

問題是現在不少人仇視一切跟建制有關系的人,版主也被視為天生攻擊對象,何況專題樓主

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-20 05:31 PM 發表

問題是現在不少人仇視一切跟建制有關系的人,版主也被視為天生攻擊對象,何況專題樓主
那如果建制和泛民的人也可給予這個功能又可不可行!?我看某些民主派的人也是理智的!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2015-2-20 05:39 PM 發表

那如果建制和泛民的人也可給予這個功能又可不可行!?我看某些民主派的人也是理智的!

到時候會不會出現各自糾結人群械鬥,比現在單對單對罵更難控制

雙管齊下;嚴管 + 自律!

先行嚴管,網友自然會自律。

引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-20 05:46 PM 發表
其實一直都係反中反共嗰班會員將討論變為辱罵異見會員嘅最多,肯客觀睇事實嘅就一定睇到,因為反中反共嗰班會員大多數都有高登account,習慣咗高登辱罵異見會員嘅方式

而反泛 ...
建制派部分人精於理論,民主派多數人只擅亂罵,這個論壇的經驗看來,也是十年不變

但我在這幾個月看新聞帖來看 我又不能同意版主這意見太多喎 有大部份反佔中建制派8成都係辱罵為多  理由跟本係整版都係藍色一片 8-9成留言也是 已去到不同異見人仕不會在新聞區留言  不知版主認同否  我雖不支持佔中 但我尊重別人的訴求 他們雖不合法 但我絕不用粗口留言罵那班人
引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-20 05:48 PM 發表 建制派部分人精於理論,民主派多數人只擅亂罵,這個論壇的經驗看來,也是十年不變
[ 本帖最後由 wunchau 於 2015-2-20 06:05 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

這辦法可行 認同 我想香討新聞變回有理性討論區 不想再見到打開新聞版大部份都是網絡打手行為 無論那一方都不想見到 如果淪落到go x那些質素時 我都唔知可去邊個討論區看好
引用:
原帖由 sng850 於 2015-2-20 05:41 PM 發表 雙管齊下;嚴管 + 自律!先行嚴管,網友自然會自律。

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-20 05:48 PM 發表

建制派部分人精於理論,民主派多數人只擅亂罵,這個論壇的經驗看來,也是十年不變
樓主,你意思係咪話果啲經常鬧人做廢青港燦果啲係精於理論擅長亂罵的民主派呢?
看來你都唔係你所講咁公正wor!

引用:
原帖由 wunchau 於 2015-2-20 05:57 PM 發表
但我在這幾個月看新聞帖來看 我又不能同意版主這意見太多喎 有大部份反佔中建制派8成都係辱罵為多  理由跟本係整版都係藍色一片 8-9成留言也是 已去到不同異見人仕不會在新聞區留言  不知版主認同否  我雖不支持佔中 ...
明明辱罵多出自藍屍,樓主竟然話係多出自民主派,如此偏見,公平極都有限!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]