• 瀏覽: 422,064
  • 回覆: 5
  • 追帖: 8
“感覺上,這個新聞版十年前時,當時還比較有一班年輕人會喜歡用理論和資料論戰罵人也可以幽默和高招的或轉彎的”。你的立場很容易就被看穿。唔使裝模作樣夾帶在文字中。你仲唔夠班扮正義扮中立。什麼老餅什麼老土。既然你已經有固定立場又何必扮嘢呢。這就是你說的幽默,高招,轉彎罵人,真系仲衰過街市呀婆呀伯。就好似毛盲正,要港獨又怕死,仲衰夠廢青黃尸狗。

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 12:09 PM 發表 又來了?這貼大家先放下立場,好好喝杯咖啡,有話好好說
樓主你自己立場鮮明,你說的年輕人,老野,老坑。唔該你唔好裝模作樣,唔好學毛盲正,要港獨有怕死。

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 12:13 PM 發表 應該點講呢,大家在研究新聞版病因,例如一開口就是臭罵黃屍共狗恰恰是閣下,又進來示範開口中,怎不讓人心灰
你沒有看我的內容就在這裡扮清高。為什麼你不看一下自己的文字,什麼青年好,什麼老嘢,老坑,是你先挑起火頭的,我是把罵你的放在最後一句。而且最後一句是故意送給你的。

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-7 07:34 PM 發表 佛頭你見啦香討新聞版回帖就哩質素啦!試問認真回帖既版友會稹極回帖
說一兩句我的回帖有什麼問題。我言之有物,有例子,用他的文字批評對方,有評論。而你只有一句空話。

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-8 04:17 AM 發表 你仲唔夠班扮正義扮中立。什麼老餅什麼老土。既然你已經有固定立場又何必扮嘢呢。這就是你說的幽默,高招,轉彎罵人,真系仲衰過街市呀婆呀伯。就好似毛盲正,要港獨又怕死,仲衰夠廢青黃尸狗。上面紅字這 ...
老餅,老土是樓主的文字,也是重點,只是語文能力低下的人睇唔到,或者故意唔睇。所以唔係我亂發文字,只是有扮清高的人有固定立場,就有意無意不看自己唔想睇都嘅嘢,又套一句樓主的話,就是閣下。

嗱,樓主又扮睇唔到,上面回帖不停說五毛,樓主點解唔對佢地義正言辭一番呀?那我說廢青黃尸狗有為什麼被閣下指正呢?所有又證明了我之前的帖是對的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]