• 瀏覽: 422,105
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 冥頑不靈le 於 2015-2-18 04:31 PM 發表
我對其他會員講笑可以一笑置之,不過對這位不斷侮辱女性同埋唔同政見人士既人唔得!你係馬版睇下就知,佢經常對某位馬評人窮追猛打,亦試過做假老屈該馬評人比人踢爆。再者,佢經常同人講黃毓民爭佢20萬唔還你覺得對 ...
個問題係你追問亦唔可以得到你想要既答案. 其他版友又唔知個前因後果, 唔知你地講啲乜, 以為你地有乜私人恩怨. 如果佢係對黃毓民惡意中傷, 應該係黃先生同佢既私人恩怨才對吧. 就算你覺得佢真係有問題, 都應該係那個問題帖內向佢追問吧? (如果佢肯答你)

BTW, 我想指出一點, 我地討論係對事唔係對人, 即我地要理性討論, 就唔應因為一個人以前作出既言論而否定佢作出既論點. 最多你就笑話佢"打倒作天的我"而己.

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-18 04:49 PM 發表 老坑公肯定不是建制派,只是不屑自由派的理論根基太弱
因為老坑公既傳説有很多, 而06 07年我入來新聞做 cd rom. 見到lexa 走馬上任之后
老坑公係新聞版出現次數就小之有小了 真真假假只有佛頭閣下與及他(們)才知道呢!

引用:
原帖由 quicksi|ver 於 2015-2-18 04:53 PM 發表

好多人都同時現過身,
尤其啲(五毛)成日自問自答
你唔信去文匯報啲新聞link題目度昅下丫
Btw, LEXA都時常扮高質素, 成日咬文嚼字,
頁頂果篇乜鬼"理性討論之序章"就係,
(聽講你同LEXA唔多岩砑 ...
同時現身其實唔難, 開不同既browser就得了

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-18 04:56 PM 發表

可以PM查詢呀
一來唔知PM邊個版主(因為唔知邊個扣), 二來唔係個個版主覆PM

引用:
原帖由 quicksi|ver 於 2015-2-18 04:53 PM 發表 好多人都同時現過身, 尤其啲(五毛)成日自問自答你唔信去文匯報啲新聞link題目度昅下丫 Btw, LEXA都時常扮高質素, 成日咬文嚼字, 頁頂果篇乜鬼"理性討論之序章"就係, (聽講你同LEXA唔多岩砑 ...
正所謂人走茶涼,依家新聞版要做的是在不影響人流之下又可提升回帖質素呢!

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2015-2-18 04:50 PM 發表

話時話, 佛頭版主, 可否讓被禁言既會員, 睇番自己既短訊息?
因為有時短訊息可以知道自己有冇被扣分丫嘛...雖然冇可能「起死回生」, 但起碼都知道「死因」...
如果係咁, 個系統有問題喎. 處罰會員, 應該比佢知到錯乜, 咁先有教化作用. ban咗人家, 入唔到來, 人地又點知自己錯乜, 點樣去改善呢?

不過個程唔係序應該會一開始係警告, 扣分, 屢勸無效才ban a/c嗎?

引用:
原帖由 quicksi|ver 於 2015-2-18 05:06 PM 發表 lexa 自認大概 06 → 07 接管新聞版 (佢自己講, 唔係我估)聽聞一個版主不能管理同一版面超過6年.... 唔知佢失蹤是否與此有關連
當年lexa 還是在野, 有一陣子他還跟當年哲版中人避走于汪呢 誰不知佢頂c9仔做新聞版之后會現形既GE!

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2015-2-18 04:50 PM 發表

話時話, 佛頭版主, 可否讓被禁言既會員, 睇番自己既短訊息?
因為有時短訊息可以知道自己有冇被扣分丫嘛...雖然冇可能「起死回生」, 但起碼都知道「死因」...
我以前都同辟易反應過這問題, 結果佢罵完我幾句就封左我Post

以下是我Post的原文

"班會員一被禁言, 所有訊息就全部切除, 連睇返發生咗什麼事畀人Ban乜及去投訴版投訴都唔得...搞到大量被Ban會員要另開帳號去投訴版投訴"

引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-18 05:15 PM 發表 喺所有支持泛民嘅會員之中,多年來我一直覺得你係其中一個較理性嘅(我亦講咗多年),我真係唔希望你會以為老坑公就係LEXA,一定唔係
我反對上年佔中, 但我又反對警方初期處理手法, so我極其量 我是中間偏小小民主派!

至lexa既事績 我都係話當年up兩句個ge!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]