• 瀏覽: 421,692
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
之前有人話香討新聞版睇壞眼,依家去到呢D位,我信啦!!
有D會員一衝入帖就以大量粗口回帖。。。。見到咁,真係冇嘢好講!!!!

我最唔明係點解有d post明明本身冇乜人流

但係就會監硬擺上去即時討論或首頁

姑勿論立場

呢種手法明顯係論壇硬推post之作

引用:
原帖由 神名綾人 於 2015-2-7 07:48 PM 發表
我最唔明係點解有d post明明本身冇乜人流

但係就會監硬擺上去即時討論或首頁

姑勿論立場

呢種手法明顯係論壇硬推post之作

香討設定係瀏覽量高就上頭版 唔睇回覆 所以幾個AC不停出入同一個post就可以推上首頁版面

Get busy living or get busy dying. For those dedicate themselves in politics as shills who earn pennies, they are doing the former by posting thousands of nonsense messages and also doing the latter to themselves and the others.
引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 12:16 PM 發表

真有網絡評論員這種職業嗎?我不信,有點文化的,怎會做這種浪費生命的事

泛民嗰d就係打手,另一邊挑尋滋事嗰d俾人禁言就係莫須有,你d公平都真係幾難達到喎
引用:
原帖由 winghg2 於 2015-2-7 07:41 PM 發表
HR 泛民打手眾多 一上來就挑尋滋事   仲要被D版主莫須有罪名禁言 我想如果版主公正唔傾向協助打手 回報予以幾時處理 版面必然會正常好多

版主們處事不公,會員見少買少!

講真,你幾忍氣吞聲都好,無端白事都比人扣廿分仲禁言!  以後再見果啲人出帖,我都避開啦!回都費事回!
有時唔知咩事封帖兼扣分! 哈!又唔知咩事,問佢咩事佢又唔覆,搞到要去搵超版投訴先攞返啲分開返個帖! 掃興到不得了!

所以我話,搞到個版依家咁質數,係某些版主處事不公造成的!

男屍大哂
多勞多得
以偏蓋全

某些喜歡動不動封帖扣分禁言,問佢點解佢完全唔理你,你真系火都泥!
去超版投訴搞完開返個帖都已經幾天之後,個帖已經過時!
仲要啲分要好似追債咁先比返你! 人都癲!
引用:
原帖由 冰火愛作詩 於 2015-2-7 12:30 PM 發表
老實講,好多人都想係討論區9up發洩一下
佔中令全香港人被迫分化,新聞時事變得切身

但越來越多d人選擇性失明,有理據嘅不同意見就睇唔到,唔會想辦法用理性去回到人無得反駁

討論區現在處於亂世,版主真係有 ...

只問立場不問對錯,在新聞版已經比比皆是。

偶是新加入新聞版的版主,在工餘空檔,希望可以為這裡做點事情。看到大家這裡的留言,對偶思考如何做版務有所啟示,謝謝。

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2015-2-7 09:06 PM 發表 版主們處事不公,會員見少買少!講真,你幾忍氣吞聲都好,無端白事都比人扣廿分仲禁言!  以後再見果啲人出帖,我都避開啦!回都費事回!有時唔知咩事封帖兼扣分! 哈!又唔知咩事,問佢咩事佢又唔覆,搞到 ...
認同到不得之了,我原本個Account,由舊年嘅6月禁言禁到依家!!好笑到呢!!一係就Ban咗佢吖嘛!!我都冇咁着!!!
果D多次一嚟就爆晒粗口,或侮辱其他會員嘅人,又冇事??可照舊橫行嘅??真無癮!!!

引用:
原帖由 socialwong 於 2015-2-7 22:04 發表
偶是新加入新聞版的版主,在工餘空檔,希望可以為這裡做點事情。看到大家這裡的留言,對偶思考如何做版務有所啟示,謝謝。
送你四個字:一視同仁!

謝謝指教。

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-6 11:26 PM 發表
各位,觀察了這個新聞版幾個月,總結了一個感覺出來,原來,這個版的不少人,來來去去就那幾個詞,每日上來重覆演示。

邊幾個詞,呵呵,黃屍歹、黃巾賊、藍絲歹,你個5毛、你個西毛,你個毛畜,你識唔識字,你小學 ...
而家個社會風氣就係咁,
當其中一方發現同人講理性係對牛彈琴的時候,
好容易就會走向激進。
再加埋另一方而家都講埋鬧爭,
成個社會風氣點會唔走向謾罵不休?

又當社會風氣已經係謾罵不休的時候,
一個論壇又豈能倖免。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]