• 瀏覽: 422,218
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-19 11:49 PM 發表 佢只係特登開多個2015嘅戶口,你翻查吓其實佢有好多個戶口而家係正常嘅
大哥如果我有你咁得閒check 人戶口的話
不如我去關心下我上世戶口打雜a 因議論會員之後被禁言之後仲未開番仲好過啦

引用:
原帖由 天外有天le 於 19/2/2015 03:34 發表 我個人對香討嘅會員一向唔會有私人恩怨,若連見唔到面嘅香討會員任佢噏任佢嘈都耿耿於懷嘅話,咁人生咪好浪費,人生只有一次絕無take two,佢哋將冇take two嘅寶貴人生,浪費 ...
原來係咁,多謝分享!

你講得無錯,連見面都唔會,喺討論區唔洗太認真,大家輕鬆啲吧。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 19/2/2015 03:36 發表 大少奶都俾人鬧到精神分裂甘滯..大少奶插特狗..就俾人鬧廢青..插犯民就俾人鬧五毛..救命~
或者你試吓鬧自己,應該無人標籤你喇啩

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 19/2/2015 03:47 發表 另一個問題,是有會員在同一帖內發表過多帖子的問題,本人認為可適量作出限制,例如每人在每帖只可最多發表三十帖,這樣除可鼓勵更多會員參予討論免被某些人獨霸帖子,亦可避免有人以帖子為舞台展開沒完沒了的罵戰, ...
我覺得每人限制發帖數量,50 會較好,30 嘅話可能要就住就住講。

至於每帖最高數量,我唔贊成設上限,因為有時多回應先能凸出較多人關注嘅話題。

有種經歷分享,與大批會員pm質詢近兩小時
大部份被遮屏的民主派,質疑為何不處理對建制派攻擊廢青
大部份被遮屏的建制派,質疑為何不處理對民主派攻擊五毛
大家都認為版主是偏幫,真是大家都是眼中見水不見海
還有些更認為自已罵人屎尿臭乜,都屬正常討論,真是還辛苦過入學校執教鞭重教對人禮儀應有用詞。

引用:
原帖由 x747x 於 2015-2-20 01:51 AM 發表

或者你試吓鬧自己,應該無人標籤你喇啩

我很欣賞你的簽名檔,可以粗體字嗎?

引用:
原帖由 開心大少奶 於 19/2/2015 04:23 發表 阿佛頭...大少奶零晨點幾系旺角....見到一個手抱小女孩年約三十既男人....無啦啦插正在單獨duty中既police...佢條孟加拉....大家眼見police只系用對講機交帶路面情況俾上頭知..佢無啦啦去挑個police...好在 ...
咪係囉!泛民同蘋果洗腦洗到以為大聲夾惡就係啱,我連幾廿歲嘅 friend 都有啲痴咗線!佢地咁嘅待人手法,根本連最基本嘅尊重同禮貌都無,最蠢嘅,佢地係唔會覺得自己會對下一代帶來壞影響!

都係嗰句,對人不對事,如果係建制派係咁我都會話佢地唔啱,只不過大家都知,最嘈、最唔尊重人、最唔理他人感受嘅係邊啲人。

引用:
原帖由 daircs2005 於 19/2/2015 13:13 發表 今日錢詩文被禁入境,又引發漫罵潮,當中不少字眼更非常淫穢,例如武警用棍乜乜乜,所以遮屏比較多,而一些黃屍藍屍蝗蟲之類有可能引起罵戰字眼也被處理,今日記得好像天哥也有幾個貼被處理,大家感覺上嚴了點,問 ...
版主做得好!我的留言被屏蔽的話都係咁講,相信呢個只係暫時性質,等大家回復和平,同埋趕走啲只來攪事、侮辱人,唔係想正經討論嘅人,相信香討會有更良好氣氛。

引用:
原帖由 偉不文 於 19/2/2015 14:03 發表 每人上網的習慣跟”目的”不一樣就目的而言 有來玩的 ,有些人是來工作的 識一位小姐 ,係區議員既職員平時的工作就係上網 {包括在香討}來玩的人會很輕鬆 ,不把曲折放心上 但來工作的 ,就不這麼想了 ...
其實只要互相尊重,避免謾罵侮辱, 不論係玩定係工作都無所謂。

係玩嘅,唔會太認真參與罵戰;係工作嘅,版主嚴打對罵,佢地都會小心啲,避免自己想宣揚出去嘅信息被屏蔽。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 19/2/2015 16:05 發表 所以情況很難去改善,唯有努力去適應,雖說無奈,但也只能這樣做!
咁樣講,同啲父母話:「個仔係咁頑板㗎喇,由得佢啦」一樣囉!社會風差仲要去適應佢?真的不知什麼道理!

如果係身為父母有我以上講嘅諗法,我唯有祝福佢地嘅仔女。

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 19/2/2015 23:08 發表 點會呢?將問題封住左, 就等如問題唔存在, 你話幾咁和諧呢?
如果將「侮辱」、「粗口鬧人」取代你講嘅「問題」會有乜嘢問題?

只有啲人只懂侮辱同粗口鬧人而唔識理性討論,先會覺得有問題;同樣,如果版主只屏蔽理性討論,而任由「侮辱」同「粗口鬧人」充斥於香討,呢個先係問題!咁同高登有乜唔同?想同佢搶生意嗎?

[ 本帖最後由 x747x 於 2015-2-20 05:40 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 daircs2005 於 20/2/2015 02:07 發表
有種經歷分享,與大批會員pm質詢近兩小時
大部份被遮屏的民主派,質疑為何不處理對建制派攻擊廢青
大部份被遮屏的建制派,質疑為何不處理對民主派攻擊五毛
大家都認為版主是偏幫,真是大家都是眼中見水不見海
還有些更認為自已罵人屎尿臭乜,都屬正常討論,真是還辛苦過入學校執教鞭重教對人禮儀應有用詞。
如果想慳時間,或者以「行貨」方式回覆(copy & paste),之後再有爭論,待得閒先覆吧,如果唔係做死所有版主!類似以下回覆或者能令佢地冷靜一下。

1. 你的的意見已收到,如遇到違規帖子,請檢舉,版主們將盡快處理。
2. 如因為其他會員先冒犯了你,所以你的回覆亦冒犯了他,請檢舉該帖子,版主們將公平處理。
3. 但你的留言已違反本討論區守則,固被扣分,請務必避免再犯,否則將被扣分 / 降級 / 禁言。
4. 如閣下喜歡以侮罵其他會員作為討論方式,抱歉香港討論區並不是合適地方。
5. 希望各會員能以和平理性方式討論事情。

另已改簽名,希望大家都改吓,令香討 / 香港氣氛改善吧!

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-19 09:49 PM 發表

是巧合還是補上我也説不清

但Lexa一上場不會資深版主下話?

LEXA 唔係俾香討炒左咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]