• 瀏覽: 421,714
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
在這個政治洗腦的年代。
樓主你的主張已是夢話。
年代不同了。
我們也並非終日無所事事,能專心網上論戰的。
忙中能發言一句話已極限。
最後,我信歪理可成編,真理一句點明。

越來越冷清的新聞版!

應該要有理性發言

“感覺上,這個新聞版十年前時,當時還比較有一班年輕人會喜歡用理論和資料論戰罵人也可以幽默和高招的或轉彎的”。你的立場很容易就被看穿。唔使裝模作樣夾帶在文字中。你仲唔夠班扮正義扮中立。什麼老餅什麼老土。既然你已經有固定立場又何必扮嘢呢。這就是你說的幽默,高招,轉彎罵人,真系仲衰過街市呀婆呀伯。就好似毛盲正,要港獨又怕死,仲衰夠廢青黃尸狗。

引用:
原帖由 Yanyan4384 於 2015-2-7 05:17 AM 發表
係咪佔中事件發生之後先甘樣

本來就好多洋奴假西/五毛共畜
唔知點解好鐘意玩標籤

佔中之後咩都關黃絲帶藍絲帶事

新聞版變政治版
一定要分藍黃營

引用:
原帖由 Yanyan4384 於 2015-2-7 05:17 AM 發表 係咪佔中事件發生之後先甘樣
no啦
佔中前係分五毛共狗,同美仙主子

呢到係要分黨分派既咩 專係黨同伐異

呢個版, 越來越少理性討論. 主流係漫罵, 對人不對事, 下下都要拉埋政治來講. 長此下去, 只會人氣越來越差. 剩下來啲, 只是一些劣質留言.

引用:
原帖由 sharonazzz02 於 2015-2-7 12:13 AM 發表
依家嘅新聞版已變質!!埋沒良心,歪理成文嘅確實太多!!版主可參考舊一批嘅會員確流失不少!!

我要求不高,只要不是一來就罵,討論開始,起碼有對話基石,已經不錯

引用:
原帖由 4105263 於 2015-2-7 01:13 AM 發表
好煩厭。
咩都關藍c, 黃c事。
係都要攞返嚟講,齋鬧齋串唔係討論。

一係大6問題,咩音樂壞左。

其他有意思d ge/正面/抽唔倒水ge新聞好自然會沉....
香港人係咪真係變成咁?要網上鬧交,發泄至安樂

...
非常有同感,點解非要藍絲黃絲,香港人幾時變得咁狹隘,我兩邊都唔buy,我只係buy自已看法得唔得先?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]