• 瀏覽: 422,017
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 quicksi|ver 於 2015-2-18 04:40 PM 發表

聽聞"老坑公"係LEXA嘅分身 (聲明我係聽番黎)
老坑公論政質素高很多,個人又大隻好多,而且兩人同時現身過,絕不會同一人

引用:
原帖由 burberry_cheung 於 2015-2-18 04:42 PM 發表
單單新聞,無論講政治,唔係講政治,硬要扯到9千里遠,單單都要扯到講佔中,乜新聞都話好過黃c乜乜乜,呢d問題會唔會處理?

就是要處理這個,不光黃還有藍

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 12:05 PM 發表 我自已覺得機會很高分析原因: 佔中一開始,黃絲一方覺得非要衝擊才能改變疆局,犯法也不是一個成本,還怕甚麼。而所謂藍絲一方,我本人接觸,不少是恐慌香港被搞亂,本來不激進,卻竭斯底裡起來,是由恐慌演變成 ...
十分認同

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-18 04:25 PM 發表

就在這貼中行嗎,說祝賀新春的,都有分加!
喜氣洋洋, 要咩有咩

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-18 04:37 PM 發表 以前的人唔知去了邊度呢,例如阿大豐同老坑公,仲有陽光燦爛同Z君,好懷念以前晚晚筆戰的日子
拿老坑公是香討建制派先驅

話説之前同某大版主係新聞吹水, 老坑公突然由吹水版轉來新聞版,  幾榮幸

而佛頭你呢, 竟然無啦啦大隱隱於軍事版!  連哲學都至之不理!

引用:
原帖由 quicksi|ver 於 2015-2-18 04:37 PM 發表

我以前都被禁過言, 講起就一肚火, 原全係有親共版主所致
我知樓主又會駁斥我標籤版主五毛, 但事實勝於雄辯,
唔可以因為佢唔信, 就當五毛唔存在
我倒是真心希望有五毛出現,大家磨練下理論,可惜等了十年都冇,只得一班疑似被扣帽或扣人帽的嘴炮客

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 12:19 PM 發表 是的,回想以前的香港,政治冷感,卻又是香港最和平的時代現在,大陸的文革那種,凡事要表立場,那種低等動物的圈內鬥作風,卻在香港大盛而蘋果那種激進媒體,和來自中國移來那套文攻武鬥土文化,一起撕裂社會 ...
X 2

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-18 04:45 PM 發表 就是要處理這個,不光黃還有藍
黃藍黑白灰乜都好,真係睇見都煩,好過香港乜,好過廢青乜,係一單新聞內po link po圖講其他新聞
其實你有無一d方法解決呢d問題?

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-18 04:48 PM 發表

拿老坑公是香討建制派先驅

話説之前同某大版主係新聞吹水, 老坑公突然由吹水版轉來新聞版,  幾榮幸

而佛頭你呢, 竟然無啦啦大隱隱於軍事版!  連哲學都至之不理!

...
老坑公肯定不是建制派,只是不屑自由派的理論根基太弱

引用:
原帖由 TigerToffee 於 2015-2-18 04:28 PM 發表

不太贊同!我並無粗言穢語,但亦層被禁言,反而有好多眼見粗口連編又竟然無事!

我起初被禁好嬲,因被禁都唔知死因嘛!本欲放棄此討論區……但最後因習慣,事隔一段時間再重新上來,隔了很久才再能發言!(雖然已少 ...
話時話, 佛頭版主, 可否讓被禁言既會員, 睇番自己既短訊息?
因為有時短訊息可以知道自己有冇被扣分丫嘛...雖然冇可能「起死回生」, 但起碼都知道「死因」...

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-18 04:43 PM 發表 老坑公論政質素高很多,個人又大隻好多,而且兩人同時現身過,絕不會同一人
拿出家人不講妄話!

引用:
原帖由 burberry_cheung 於 2015-2-18 04:49 PM 發表

黃藍黑白灰乜都好,真係睇見都煩,好過香港乜,好過廢青乜,係一單新聞內po link po圖講其他新聞
其實你有無一d方法解決呢d問題?

方法就是先出個意見貼,來個炮打司令部,讓全版知道要整風
然後24小時幾個版主不斷輪流遮屏所有攻擊言論,不斷勸告
然後沙田事件一爆發,全版又是黃屍藍屍言論多到無法處理
最後就是各方又攻擊版主,認為版主偏幫另一方
不如你申請來版主,體會下呢個不為人知的辛酸和慘淡囉。

引用:
原帖由 quicksi|ver 於 2015-2-18 04:53 PM 發表

好多人都同時現過身,
尤其啲(五毛)成日自問自答
你唔信去文匯報啲新聞link題目度昅下丫
Btw, LEXA都時常扮高質素, 成日咬文嚼字,
頁頂果篇乜鬼"理性討論之序章"就係,
(聽講你同LEXA唔多岩砑 ...
LEXA語言根基和藝術修養絕對在我之上,我從不否認,如果全版有他一半以上質素,香港絕對可建文化之都了。

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2015-2-18 04:50 PM 發表

話時話, 佛頭版主, 可否讓被禁言既會員, 睇番自己既短訊息?
因為有時短訊息可以知道自己有冇被扣分丫嘛...雖然冇可能「起死回生」, 但起碼都知道「死因」...
可以PM查詢呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]