• 瀏覽: 421,706
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 sharonazzz02 於 2015-2-7 10:05 PM 發表

認同到不得之了,我原本個Account,由舊年嘅6月禁言禁到依家!!好笑到呢!!一係就Ban咗佢吖嘛!!我都冇咁着!!!果D多次一嚟就爆晒粗口,或侮辱其他會員嘅人,又冇事??可照舊橫行嘅??真無癮!!! ...
同意!我都想知點解粗口爛舌果啲就可以唔禁言,反而我呢啲斯文有禮就扣分禁言!
我相信係因為版主唔Like我立場,尤其是佔中第二天我即批「遍地開花註定失敗」,即時比黃絲帶版主針對,明明我都係支持爭普選的,不過唔支持遍地開花遮! 版主權力大到可以唔比理由就封帖扣分禁言,係有超版可以投訴版主,不過下下都要辯論爭取,咁呢啲黃絲帶版主咪同佢地對抗的共產黨強權咪一樣!?

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 12:13 PM 發表 應該點講呢,大家在研究新聞版病因,例如一開口就是臭罵黃屍共狗恰恰是閣下,又進來示範開口中,怎不讓人心灰
你沒有看我的內容就在這裡扮清高。為什麼你不看一下自己的文字,什麼青年好,什麼老嘢,老坑,是你先挑起火頭的,我是把罵你的放在最後一句。而且最後一句是故意送給你的。

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-7 07:34 PM 發表 佛頭你見啦香討新聞版回帖就哩質素啦!試問認真回帖既版友會稹極回帖
說一兩句我的回帖有什麼問題。我言之有物,有例子,用他的文字批評對方,有評論。而你只有一句空話。

如果話共產黨強權,香討版主權力更加係至高無上神聖不可侵犯的!
偶爾唔like就隨時可以扣你分,最簡單係話你灌水扣5 分。
喂,有時真係無言,只想簡單一兩個字發表下,就比人捉住話灌水!
分明係玩針對!

'

引用:
原帖由 behappy1997 於 2015-2-8 02:53 AM 發表 說一兩句我的回帖有什麼問題。我言之有物,有例子,用他的文字批評對方,有評論。而你只有一句空話。
你仲唔夠班扮正義扮中立。什麼老餅什麼老土。既然你已經有固定立場又何必扮嘢呢。這就是你說的幽默,高招,轉彎罵人,真系仲衰過街市呀婆呀伯。就好似毛盲正,要港獨又怕死,仲衰夠廢青黃尸狗。

上面紅字這一句就是你所謂的例子嗎?

簡言之,只要版規定得清晰,之後版主們嚴格遵守的話
版主就算如閣下之前所言有佢自己立場又有什麼問題呢?

剩係得你得話人衰過的黃屍狗就得既?

至於佛頭係什麼固定立場?
我就真係唔知道喇!

不過呢 香討係什麼固定立場?
係哩樹玩得上一年半載一定
知道囉

最后佛頭夠唔夠班係發言?
哈哈哈。
如果連佛頭唔夠班你夠班?
哈哈哈!?

支持版主做野,但我知道條路會好難行
隨時被人扣帽子,但希望可以捱過去啦

自己做好本份, 行得正企得正。
就唔會有閒情日致比較:
"點解他講晒粗口又唔扣他分,"點解得我禁?""我只係點點點點點"

宜家有班人覺得爆粗就代表有道理,令到所有發言變晒意氣之爭,咁仲點討論

引用:
原帖由 afternoon 於 2015-2-8 12:22 PM 發表
宜家有班人覺得爆粗就代表有道理,令到所有發言變晒意氣之爭,咁仲點討論http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg
而家既所謂討論,係靠惡,以為歪理咁就可以變為真理.但實情係明理之人都怕咗佢地,費事出聲.

成個版比粗口污染不少,有時都要自己避開下!
否則會搞到自己都想爆粗!

每次認真回應,都沒有人理。反而亂說一通,嘩眾取寵。就有人回你。你說有誰想認真討論?

尊貴會員先可發帖,二星級會員先可回帖

引用:
原帖由 pompas 於 2015-2-8 01:14 PM 發表
尊貴會員先可發帖,二星級會員先可回帖

有次我開帖set權限去40,即刻比人問我點解要set權限!
其實我覺得甘樣先保證到質數,避免果啲分身入來搞事!

建議凡生果日報既Link一概唔準貼,一來惹五毛瘋狂洗版,二來避免會員只回「假新聞」呃分,三來杜絕離題評論引發無聊罵戰

不如係標題寫明題目來自邊分報紙,一見生果LINK即刪,我估一定減少一半垃圾評論

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-8 04:17 AM 發表 你仲唔夠班扮正義扮中立。什麼老餅什麼老土。既然你已經有固定立場又何必扮嘢呢。這就是你說的幽默,高招,轉彎罵人,真系仲衰過街市呀婆呀伯。就好似毛盲正,要港獨又怕死,仲衰夠廢青黃尸狗。上面紅字這 ...
老餅,老土是樓主的文字,也是重點,只是語文能力低下的人睇唔到,或者故意唔睇。所以唔係我亂發文字,只是有扮清高的人有固定立場,就有意無意不看自己唔想睇都嘅嘢,又套一句樓主的話,就是閣下。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]