• 瀏覽: 422,112
  • 回覆: 168
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-15 05:56 PM 發表

"你認為有沒有理性的黃絲"及"如果你認為有理性的黃絲,你認為有冇原因令到佢地少參與"
問題就係咁,沒有扭波,沒有隱藏意思。
嗯,要消化一下你講緊乜。

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-15 06:03 PM 發表

所以我說的"建制/非建制"不是指"地位",而是指"對現政府的想法"。
如果"建制派""非建制派"這兩個詞都不明白/不能像我這麼用的話,你不能怪兩方的人"藍絲"來"黃絲"往呀....
那你屬於甚麼派,據你觀察,我又屬於甚麼派?

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-15 06:34 PM 發表

唔重要,重點是你們版管想要甚麼內容,而能發那些內容的會員,能否安心和是否有意願發那些帖。
不是順著你思路分建制派和非建制派論述中嗎,點解波踢到中場,又變得唔重要呢?

引用:
原帖由 290701 於 2015-2-15 06:55 PM 發表

閣下屬於 "鴛鴦蝴蝶派" 或 比較通俗的 "一廂情願" 派
鴛鴦蝴蝶派的特徵是不肯面對現實, 經常處於幻想狀態, 認為世上每件事情都是一條平衡線
認為"有才子 定必有佳人, 有貪官 就必有廉吏, 有惡棍  ...
我真的投降了,還多個鴛鴦蝴蝶派出來,會不會又等陣加個雜果賓治派出來,何需分身調查,每日處理遮屏亂罵對罵,五毛廢青貼子佔全版三分一幾乎,這是個甚麼現像呀?

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-15 07:07 PM 發表

相信你和論壇沒有拒絕個別派系的意思,那請指點你們希望的"理性討論"是甚麼標準,然後以規則指明。
我們現在不很理性嗎,我非常樂意跟你傾談呀和較技呀,唯一就是扭波太多假動作太多呀,我想踢波呀

註:因見你簽名檔也是踢波射球,希望你喜歡這種討論方式

引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-15 07:03 PM 發表

HR Team daircs2005我要向你致歉,我確係火爆咗,因見嗰班人句句5毛,佢哋根本唔係發表意見,而係佢哋以為呢個主題唔會扣分禁言,就入嚟大肆句句都人身攻擊/侮辱/辱罵新有與佢U ...
道甚麼歉,唯一想你示範理性平和,連最火爆的天哥也理性討論,看他們還能說甚麼

引用:
原帖由 290701 於 2015-2-15 07:14 PM 發表

請記著, 處理貼字與親身落場討論 是風馬牛不相及 截然不同的2回事
而且, 請恕在下直言 ~ 所謂見微知著... 單看這題目 你已做不到"公平公正"
有人在這題目裡不斷挑釁會員你也視若無睹... :smile_39 ...
就是嘛,我不斷被人攻擊黃屍歹,婦人之見,虛偽,都不能執法,你又不正義出聲,真夠不公平的

引用:
原帖由 天外有天le 於 2015-2-15 07:17 PM 發表

我自問所寫嘅都係有內容嘅嘢,而佢哋除咗5毛、毛畜之類嘅唔駛用腦嘅機械式辱罵,其他任何嘢都冇寫過出嚟
他們愈罵你愈平和,才顯得高低有別

正所謂罵解決不了任何問題,共產黨被人罵了六十幾年,都絲毫無損,就知罵人有個屁用,而且還是香港人自已罵自已
哭崩長城倒聽過,不如一起哭吧!

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-15 07:40 PM 發表

有冇人幫手count一count天伯在呢個主題替多少人次扣上呢類帽子。

to hr大大,我對呢版d紅橙黃藍綠沒甚麼意見,如果你可以令天伯有一天真的可以不扣人帽子、乖乖面對別人的論據的話,大家都會對版大你 ...
你唔好扭波住,解釋左咩叫鴛鴦蝴蝶派先,同建制和非建制派有咩景轟,我食完飯返來你要想出答案

哇,今日沙田單野,又搞到貼貼廢青五毛對罵到爆炸,睇貼睇到眼花,今晚唔講啦

引用:
原帖由 lkt17 於 2015-2-15 09:08 PM 發表
我係fatcrab08 個"fd"
琴日俾你無警告下禁言疑似衰响"愛國用國貨"  #695之後

一路都係同會員"廢青食屎長大"討論緊,會員"廢"每個post句句話癈青,食狗飯又打飛機咁...
點解剩係禁我個"fd"  fatc ...
你個fd ?唔係呀嘛,佢個人同人交流都唔多識,仲有fd?
同你個fd對爆個個會員,同樣被扣多達幾貼共幾十分,並被警告再罵即禁
你個fd問題係太過份,貼貼鬧,真係點幫得落呀?

引用:
原帖由 一零新年快樂 於 2015-2-15 07:47 PM 發表

"鴛鴦蝴蝶派"不是我說的。
版大也是人,人自然就會有想法,只要有法可依、依法執法,各位版大是甚麼派真的不關大家事...
唔係你講咩,咁多貼睇唔番tim,咁邊個講呀?

引用:
原帖由 123people 於 2015-2-15 11:20 PM 發表
我都廢事入,嘥氣!

遮屏遮到手軟,一有呢d街上爆炸事件,討論區口水嘴戰又跟住爆啦

引用:
原帖由 尹惜時 於 2015-2-15 11:22 PM 發表

咪叫超版過來同會員討論!

邊有人討論呀,好多係度嚎叫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]