• 瀏覽: 303,039
  • 回覆: 12
  • 追帖: 31
究竟誰是暴民?

帶藍絲帶既人支持警察執法 咁而家係咪應該支持警方拉哂d傷人既反佔中人士?

引用:
原帖由 日本蘿白頭 於 2014-10-3 06:29 PM 發表
大家多D轉帖佔中暴行去社交網站,阻止外國媒體偏頗報導引起既世界各地響應示威集會,唔好再影響香港既國際形象
影衰香港係一班口中聲討人地"暴力"集會既反佔中人士但自己卻更暴力既人...

引用:
原帖由 大大寶 於 2014-10-3 06:44 PM 發表

錯,旺角居民只是自衛保家園

反佔中人士全是旺角居民?
保衛家園就代表可以使用暴力?

引用:
原帖由 insiderall 於 2014-10-3 06:52 PM 發表

The campaign is from the begining illegal.   All these troubles are caused by the students/organisers.

Do not shift the blame.
咁暴力傷人係咪illegal?

引用:
原帖由 有型有款 於 2014-10-4 01:08 AM 發表
阻人搵食,就點講都唔通

動武打人就講得通?

引用:
原帖由 讓球達人 於 2014-10-4 01:11 AM 發表

佔中都有主動用傘插警察喎, 你又唔提 ?
大多佔中人士用雨傘既目的係遮擋胡椒噴霧同催淚彈..
但而家呢班所謂既反佔中人士一黎就拆人野 動手打人 誰是暴民?

引用:
原帖由 JS2319 於 2014-10-4 01:13 AM 發表

佔中班人冇動武? 哈哈 哈哈哈
姐係你既潛台詞都認為動武係唔岩啦
咁點解而家又要將呢班反佔中人士動武既行為合理化 甚至加以讚賞?

更何況大部份學生都係和平集會...

引用:
原帖由 Ben_chan 於 2014-10-4 01:21 AM 發表

講唔通, 但唔係個個人都可以講道理既, 有0的人人地阻佢搵食, 佢會殺人全家, 一句野都唔會講..
最可悲既係呢度既人叫人打大力d 打死佢地
當日將學生行為冠以暴民之名 而家呢種變態既心理 誰更適合暴民之名?

引用:
原帖由 讓球達人 於 2014-10-4 01:22 AM 發表

睇下唔邊個郁手先 ?

https://www.facebook.com/video.php?v=10204117594733159

倒轉黎講, 係佢地用傘插警方先, 警方先出胡椒噴霧,
唔怪得咁多人話佔人係廢青冇腦兼白痴,
你地呢種人都係d唔用腦, 唔清唔楚 ...
冇腦兼白痴?
點夠你地班人去支持暴力打人冇腦?

引用:
原帖由 讓球達人 於 2014-10-4 01:27 AM 發表

講道理, 講合理性, 唔夠人講....
就用好可憐既語氣, 扮委屈,  什麼"最可悲係呢度............"

發神經, 你地班乳臭未乾比父母寵壞既怪物就真係可悲 ! 是非不分 !!
其實點解你地咁重視夠唔夠人講呢一點?
我同你立場唔同 一定唔會有共識 香討新聞版一向都係集中住一班反泛民既勢力 十把口對一把口 口氣都臭過人啦 再加上你地所謂既真理就只有你地腦中既圖像 永遠容納唔到另一方既意見 所以在你地眼中只會有自己贏人地輸呢個概念.

至於 邊個乳臭未乾 字裡行間你既個人素質都表露無遺 相信閣下都有一定年齡 記住 唔好仲"乳臭未乾" act like a man & speak like a man

引用:
原帖由 montejo 於 2014-10-4 01:42 AM 發表

係youtube見係佔中人士用傘隊差人,搶鐵馬,警察用胡椒噴霧驅散
https://www.youtube.com/watch?v=dfUTqQmF_vU&feature=youtu.be&app=desktop

感謝你教識我....是非不分、本末倒置、指鹿為馬
你咁chur住我做咩姐 既然你咁得閒 麻煩你搵埋今日打人既片段呀唔該...
既然你認為小部份佔中人士用傘打警方係唔岩 咁今日班反佔中人士既行為又係咩呢?

我相信唔駛我教你早已知咩係是非不分啦掛

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2014-10-4 01:45 AM 發表

有理走遍天下
無理吋步難行

所以網民永遠向道理既方向走
如果唔係點係度吹水吹得咁開心

如果要以一敵百 係時候要反思自己既立場係咪正確
以一敵百就要反思自己既立場?更何況只係一個討論區?come on..
以人數去改變自己立場 咁比你地口中既年青人就更無獨立思考 更無判斷力了吧.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]