• 瀏覽: 5,388
  • 回覆: 111
  • 追帖: 1
香港報業生意越來越難做了... 危險了...

點解我見到係相反....日日都有大疊毒果....

不過東方通常都賣唔哂...呢樣都真..
引用:
原帖由 師奶您好野 於 2013-11-20 12:49 AM 發表
日日係報檔都見到無咩平果,但實有大棟東方...

引用:
原帖由 aasystem 於 2013-11-20 09:32 AM 發表
收費報紙東方銷量一向係數一數二, 深受市民歡迎(包括我在內).
其實可以用報紙行業來作發電視牌的借鏡,
但有D人仍然堅信免費電視牌無上限發牌對電視行業無影響。
第一係生果,佢就第2.
不過方向一輸,立即退出個SURVEY,
然後自己整一個印紙量..

方向個讀者層老化
差唔多50中,到80D 老伯....
生果由40中到新一代都係粉....

引用:
原帖由 西西人 於 2013-11-20 11:15 AM 發表
點解我見到係相反....日日都有大疊毒果....

不過東方通常都賣唔哂...呢樣都真..

好多地方,一到下午就賣哂生果,如佐敦如東涌,
方向幾時都有...

引用:
原帖由 chankinyip 於 2013-11-20 10:02 AM 發表
係人都知東方賣紙係全港第一架啦!
毒果銷量,連太陽都好過佢!
報業有個SURVEY,點解佢要退出你又知唔知??

引用:
原帖由 40318 於 2013-11-20 11:31 AM 發表
文匯報每日賣唔到300份都未執笠
應該唔止.
好多左仔機構訂架.中XX 都唔只訂一份喇.
如果佢地唔訂,就真係100份有無都成問題...

引用:
原帖由 flypork 於 2013-11-20 11:25 AM 發表
好多地方,一到下午就賣哂生果,如佐敦如東涌,
方向幾時都有...
閣下好明顯唔知香港報業市場運作
方向,太陽不設賣剩回尾架
(其他報章 報館可以回收扣數)
賣唔晒 報販要硬食
報販會唔會咁蠢 ?

引用:
原帖由 flypork 於 2013-11-20 11:34 AM 發表
應該唔止.
好多左仔機構訂架.中XX 都唔只訂一份喇.
如果佢地唔訂,就真係100份有無都成問題...
圖書館都有供獻掛?

壹仔同東東邊比較,
一個得絕症,
一個得感冒。
一百步笑十步。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]