• 瀏覽: 4,075
  • 回覆: 90
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 VL1234 於 2013-7-20 03:06 PM 發表
聽過「移民潮」,「坐移民監」呢啲 terms就唔會講得出,「大部份香港人想回歸中國。」

你哋係「聽番嚟」,我係「親身經歷親身見證」,邊個清楚啲???!!!

而且真係好似佢咁講, 中華可以自己出書, 使咩修改人地本書嘅內容先

引用:
原帖由 我怕共橪style 於 2013-7-19 07:25 PM 發表

咁D中史咩荒淫無道
好大喜功乜乜77你又睇
對不起, 中共都已經改晒
所有電視媒體不可以有昏君只可以有明君
中國公安沒有貪污, 只有正義為民
大話英團隊由上至下的大話神功你重信個D呢世都無可能做到的事

引用:
原帖由 天外有天sim 於 2013-7-20 03:35 PM 發表

自六十年代尾七十年代初,香港人口已超過300萬,到七十年代尾八十年代頭,香港人口已超過400萬

正如我喺帖子49所言,香港人自1978年知道香港會回歸祖國,但當時大陸啱啱結束文革,故當時仍有 ...
你刮多d料再講過啦,直至90前,移民人數去到30萬,而當時香港人口係62萬左右。
即係差唔多每20個人有1個移民。
仲有,呢30萬仲未包括想移民而冇能力做到既人。
真係好少人呀可~~~~?

講親身經歷得你一個? 我都有份回流架。

引用:
原帖由 天孤星 於 2013-7-20 04:03 PM 發表

你刮多d料再講過啦,直至90前,移民人數去到30萬,而當時香港人口係62萬左右。
即係差唔多每20個人有1個移民。
仲有,呢30萬仲未包括想移民而冇能力做到既人。
真係好少人呀可~~~~?

講親身經歷得你一個? 我都 ...
我從來唔駛刮料,香港人口只有六十零萬係喺1945年日本仔投降時,到九十年代以前,香港人口已超過500萬,閣下竟然話到九十年代之前香港人口只有62萬???咁即係自我揭露自己底牌

引用:
原帖由 天外有天sim 於 2013-7-20 04:10 PM 發表

我從來唔駛刮料,香港人口只有六十零萬係喺1945年日本仔投降時,到九十年代以前,香港人口已超過500萬,閣下竟然話到九十年代之前香港人口只有62萬???咁即係自我揭露自己底牌
打錯字,係97前,人口620萬左右

引用:
原帖由 我怕共橪style 於 2013-7-20 04:19 PM 發表

D人淨係諗講大話呃人
又唔諗下點解要有聯合聲明一國兩制

聯合聲明係80年代初搞出黎,而一國兩制至係真正因64而起,係鄧小平為左穩定人心至搞出黎。唔係香港人驚回歸,駛Q搞gum多野咩。

仲有,咩30萬移民潮,一來係報紙佬吹大,同泛民老作話今年7.1遊行有43萬人參加一樣,都係老作誇大唔駛本

二來亦根本唔關97事,香港咁多年嚟,係唔係97問題,都一樣年年都有一批人移民外地,由1978年至1997年共20年,香港正常就算而家及以前,年年都會有幾千至萬幾人移民,呢樣正常移民,喺全世界任何國家地區,都會年年都有一定嘅移民數目

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]