• 瀏覽: 12,359
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 054D 於 6-6-2013 16:35 發表

其實唔關佢事, 根本好多廢青骨子裡都係咁諗, 口上面唔認咁解

唔好話上一代, 70年代出生都係話愛國不愛黨

而家D廢青, 以為行先好醒, 瞓馬路就行先, 但為咩而反唔知
今日一句蝗蟲, 聽日一句反共
話參 ...
劣質政棍應用材料
1,自以為是既廢青
2,國內知名民運人士,生既死既走佬既

引用:
原帖由 ChatLaw 於 6-6-2013 16:48 發表

其實近依2-3 年我都問同一個問題:
有幾多人真係知道15 萬人係一個咩concept...
如果你入過full 既大球場, 去過下國睇波, 你先會知幾萬, 十幾萬人既情況
小弟去過魯營睇波所以明白政總反國教十二萬人係一個笑話

引用:
原帖由 054D 於 6-6-2013 16:54 發表
警方數字最可信, 2010年11萬3千人
人地數人頭都有假, 無得講

今年根本就少左好多人

某D以前講六四的泛泛之交, 今年收晒口, 無興趣, 新聞吹到幾大都好
根本反映有D野變緊

只係咁講, 泛民的抽水變色龍, 反國 ...
小弟由當年打住風操去新華社開始年年去維園,華叔一去呢兩年變質既速度真係難以置信,尤其教協一眾廢柴,可能呢兩年俾黎 CY 吹捧同利用得厲害個個都飄飄然
華叔講得岩,李柱銘根本唔識政治

引用:
原帖由 054D 於 6-6-2013 22:46 發表
社會氣氛,愛國等於投共,那怕本質反黨
關注國事等同賣港五毛,有咩好講?
同埋插政府有市場,所有媒體齊齊嘩眾取寵,有既定立場既政治組織更唔使講

引用:
原帖由 任展孿 於 6-6-2013 19:06 發表

馬丁知書識禮做左blue blood專業人士
最多只適合西方文明政治
呢低智泥漿摔角細路仔爆陰毒留番俾班C9玩
咁計法流胃輕咪做左上流情婦

引用:
原帖由 夢論 於 7-6-2013 14:17 發表

又好似係'同係大陸人'有利用既曰子就叫同胞'D同胞都支持佢哋乜佢哋物'
冇利用既日子就叫D同胞做蝗蟲'吾歡迎佢哋'千方百計找佢哋D睇吾過眼既行為'放上網唱衰D蝗蟲同胞,果D港人真機靈'時間 ...
蘋果洗腦創作部存在既核心價值

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]