• 瀏覽: 1,512
  • 回覆: 16
引用:
原帖由 赤尾公 於 2012-12-6 10:22 AM 發表

http://news.mingpao.com/20121206/gob1.htm

好人個個都想做,
唔係住個附近好難明
現今嘅香港已經被一些媒體弄到是非黑白難辦!

回覆 引用 TOP

插食環同cy既貼多人回, 呢個貼少人回. 同一件事唔同睇法.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigtau 於 2012-12-6 10:36 AM 發表

現今嘅香港已經被一些媒體弄到是非黑白難辦!

因為眾人以感到取代理性,甚至開始出現弱勢霸權,凡是弱勢所做的都是對,健全人士(特別是中產)應被「奴役」

回覆 引用 TOP

弱勢社羣係咁架啦

政冶影響經濟 經濟影響民生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2012-12-6 11:26 AM 發表

因為眾人以感到取代理性,甚至開始出現弱勢霸權,凡是弱勢所做的都是對,健全人士(特別是中產)應被「奴役」
最過份就係有媒體指黑為白,是非不分
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21218075

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2012-12-6 11:26 AM 發表

Precisely, 早已出現了.
真正的弱勢社群是勤力工作, 捱到五癆七傷的納稅人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 accheunghk 於 2012-12-6 10:51 AM 發表

插食環同cy既貼多人回, 呢個貼少人回. 同一件事唔同睇法.
聽聞比料人係面書狂插"明報不明"喎
咁叻自己出份報紙囉

回覆 引用 TOP

蛆蟲=只懂吃屎,一堆廢物。
西毛,西狗=洋人的奴婢/奴隸也!
西毛黨=華盛頓蘋果報請的網絡打手,每帖收取5美仙
舐痔西毛黨=專為鬼佬願意為其舐痔排膿生肌,令鬼佬不感痛楚而又爽死,收華盛頓金蘋果作為報酬,還以此引以為傲

引用:
原帖由 hksarac 於 2012-12-6 09:12 PM 發表

阻街???後面那架車唔阻街???後面坐在膠凳那些唔阻街???
你大可以投訴埋佢地阻街架.....

依家事實係班街坊投訴佢阻街.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生2 於 2012-12-6 09:20 PM 發表

你大可以投訴埋佢地阻街架.....

依家事實係班街坊投訴佢阻街.......
聽聞傷台左右飯局今晚傾呢件事
原來好多人投訴個阿婆
食環署忍無可忍先清走紙皮
點知比條道德塔利班屈返轉頭
食環署我撐你

回覆 引用 TOP

引用:
弱智霸權由李焯淫牽頭攪出黎

山不轉路轉 路不轉人轉

回覆 引用 TOP

其實執紙皮既困難
收柯打做野既食環處都困難
街坊其實有冇先勸籲下個婆婆
執還執可唔可以企理少少
咁樣人人都好做

回覆 引用 TOP

點解食環署唔執走長毛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右