• 瀏覽: 136,219
  • 回覆: 13
  • 追帖: 7
已推薦

希望聽朝可以見到其他報紙登呢單新聞

唉, 點解仲未有傳媒出聲架
唔通真係完全無新聞價值?
定係諗住唔報就當無發生過?
樓主send出去既資料, 一d回覆都無?
我地呢d小市民可以點做呢?

佢地會話新聞無講, 所以唔評論

引用:
原帖由 wongfl1934 於 2012-7-17 02:04 PM 發表
我地個帖好似俾版主拉咗落嚟無得上熱門帖
明明我地啲回覆同點擊率都高過嗰個咩 "東莞 xx"既貼

唔通香討都要河蟹我地.......
點解會咁架? 有冇問下版主點解?

引用:
原帖由 wingmarco 於 2012-7-17 03:26 PM 發表
當國民教育被指用教材洗腦,全城正義之士口殊筆伐,泛民中人及自稱為有公信力之新聞媒體廣泛討論,令人明白洗腦禍害之深足以亡國,又有媒體更稱不朋不黨香港良心,但近日網上熱烈討論有關民主黨主席何俊人於立法會利 ...
講得好!
R9折R唔到, 都可以上報, 點解何俊仁單野唔報?

引用:
原帖由 a97429 於 2012-7-17 06:50 PM 發表
http://youtu.be/HqIkRVc9qaE
幾經辛苦終於講今朝商台在晴朗的一天出發講及何俊仁漏報的錄音還原。
中間竟然有些內容被河蟹掉了。
各位C Hing, 請廣傳出去。
太可惡了, 有冇人send去商台投訴?
問下佢地點解要咁做?

引用:
原帖由 wongfl1934 於 2012-7-17 07:56 PM 發表 希望在人間,或者到時有”新”聞呢,唔使再用呢個標題,講唔定到時既新標題係:”76仁廉署助查 涉虛報資料以權謀私”
我依然希望第二朝訓醒會見到有傳媒報導呢單新聞。

到今日都未有傳媒報導,新聞都變舊聞,遲d變埋傳聞,子虛烏有。
高招。

引用:
原帖由 122003 於 2012-7-18 10:07 AM 發表 轉去時政版順便可以整理埋9月選舉前販民有咩彈弓手,前言不對後語之類的新聞一次打包睇鬼?
好建議

引用:
原帖由 wongfl1934 於 2012-7-17 09:48 PM 發表
報告返啲進展

今日收到議員個人利益監察委員會既電郵回覆:

監察委員會在接獲閣下在電子郵件中針對何俊仁議員的投訴後,已隨即按照監察委員會就處理投訴訂立的程序召開會議,考慮這宗投訴個案。根據有關 ...
我想問下, 如果何俊仁選唔到, 仲可唔可以查佢?

引用:
原帖由 wongfl1934 於 2012-7-18 03:51 PM 發表 明報刻意為76仁護短又一明證.以下是明報2011年4月27日的文章:當日站在道德高地 "揭發"議員漏報利益,今日同樣事情發生在76仁身上,卻隻字不提,那是不是雙重標準,刻意包庇,漠視傳媒道德??!!76仁 ...
師兄整一份草稿黎,但我地齊齊電郵俾明報,問下佢點解唔報何俊仁既case,點解要雙重標準?如何作為一份有公信力既報紙

引用:
原帖由 wongfl1934 於 2012-7-18 08:35 PM 發表

嘩,你咁早起身既?
76果然行情告急喎,兩大門神一齊出嚟護駕

咁我地都要加加油先,希望方向報幫下手,聽日有段小小既新聞話有人投訴日月封鎖新聞,咁我地就有新既新聞開新帖: ...
行動支持,已去信明報

引用:
原帖由 latelate3302 於 2012-7-19 08:20 AM 發表
名報背後的老闆是不是想捧76做特首,名報分別爆了唐豬和CY的僭建,
反而76有僭建、瞞報利益等衰野就隻字不提,
名報專門爆特首候選人或即將就任特首的僭建就最聞名香港的,
為何這個有機會執死雞做特首的76他就不爆 ...
但我地都有cc俾方向報, 都一樣無回覆, so sad

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]