• 瀏覽: 5,950
  • 回覆: 53
蓄生就硬係就地疴架喇,有乜大驚小怪

佢係咪唔知飛機有廁所呀

一定是台胞 海外華僑

飛機又不可以開窗,不往外痾,唯有在內疴,這都不體諒嗎?

引用:
原帖由 COM.TVB 於 2011-7-21 11:42 AM 發表
國泰客機疑有女童在商務客位小便。有乘客透過友人向本報投訴稱,乘搭一班香港飛北京的國泰航班時,目擊操普通話的乘客讓女童在膠袋小便,而非到洗手間解決。國泰航空表示有關事件並無記錄,但呼籲乘客注意衞生 ...
Appledaily 成日取笑大陸人,,不過把大陸人引入Hong Kong??正是Appledaily 嘅泛民

邊9有得勸咖,你見佢家長可以咁做就知D大人係由佢咖啦
你勸佢,佢立即係褲袋淫三幾萬出嚟掟9你
再跟住話買低隻飛機添呀

引用:
原帖由 Mr.Pride 於 2011-7-21 12:44 PM 發表
飛機又不可以開窗,不往外痾,唯有在內疴,這都不體諒嗎?
其實小朋友又真係體諒一下既!  所以咪話辛苦左空姐姐囉~

引用:
原帖由 keith2011hk 於 2011-7-21 09:06 AM 發表
痾咗都冇辦法,而且個妹妹急。但個空姐應該即時作口頭警告,告誡乘客父母要有衛生意識,唔好有爺生冇乸教!
根本就係有爺生個乸教成甘

叫佢疴之前用報紙墊住咪得囉, 我只旺財平時都係咁, 疴尿就帶樽水去沖就可以!

引用:
原帖由 keith2011hk 於 2011-7-21 10:40 PM 發表

其實唔關體唔體諒嘅問題,而係家教嘅問題,而家教又關乎國家教育問題,國家教育又關乎國家面子問題,即係話,國家一直冇公德教育,一個冇公德嘅國家,點躋身國際呀?醜死怪啦!  
你咁講唔驚一陣比人輪住來批鬥咩?

引用:
原帖由 打雜天使 於 2011-7-21 08:56 AM 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110721&sec_id=4104&art_id=15450699&av_id=15451249

本報訊】國泰客機疑有女童在商務客位小便。有乘客透過友人向本報投訴稱,乘搭一班香港 ...
其實呢個內地家庭算有教養啦,剩係比佢既小朋友呵尿,而無比佢地四周圍呵屎........

今次又係傳媒一心炒作,好在炒唔起

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]