• 瀏覽: 21,466
  • 回覆: 68
引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2011-3-14 10:14 AM 發表

我又唔覺得中國有幾風光囉,中國大陸既人為左錢,大頭奶粉等等既事件都做得出,搞到D BB有事,咁叫做好呀?
有罪既講到無罪唔係叫屈,你識唔識分嫁,講道理講贏你係正常既
仲有.....一個人又好,一個國家又好 ...
ching我橕你

希望當地每一個既災民  + 遊客 (任何國籍), 都可以安全咁渡過呢場天災

點都好
都希望全部人都平平安安

希望在這天災的生環者堅強生存下去,同時不幸離世的人民,你們安息吧,支持你地

引用:
原帖由 名字剛好七個字 於 2011-3-12 08:11 PM 發表

有罪既人都成日俾你屈到冇罪啦  平時咪有咩事又抽下水 , 插下自己國家

仲有我唔覺得日本仔邊一忽冇罪
都唔明白d人 點解一定要強迫人做d唔想做既事

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2011-3-14 10:14 AM 發表

我又唔覺得中國有幾風光囉,中國大陸既人為左錢,大頭奶粉等等既事件都做得出,搞到D BB有事,咁叫做好呀?
有罪既講到無罪唔係叫屈,你識唔識分嫁,講道理講贏你係正常既
仲有.....一個人又好,一個國家又好 ...
算啦....係佢地眼中
由日本人一出世就係錯嫁喇

祝在日中國人平安.

引用:
原帖由 malibig 於 2011-3-16 10:19 AM 發表
在你眼中,除咗中共其他都系啱晒。  日本仔的血債你地可以忘記,但是我地中國人絕對不會忘記!
那就要日本人的下一代來債還!?
一人做事一人當
錯o既人要還債這是理所當然
但日本的平民犯了什麼錯!?

為何我國同胞會如此野蠻

[quote]原帖由 77hong77 於 2011-3-16 09:59 PM 發表

那就要日本人的下一代來債還!?
一人做事一人當
錯o既人要還債這是理所當然
但日本的平民犯了什麼錯!?
為何我國同胞會如此野蠻

http://hk.news.yahoo.com/article/110316/18/n9bc.html

日職員助中國研修生避難後家人被海嘯吞噬

(商台)2011年3月16日 星期三 13:33

日本大地震及海嘯發生時,在重災區工作的百多名中國研修生,全部無恙。其中在宮城縣女川町一間水產公司實習的二十名中國研修生,在公司社長弟弟安排下,由宿舍走到高處避難。

社長弟弟其後返回宿舍尋找妻女時,被海嘯吞噬,至今仍然下落不明。 有中國研修生說,若非得到對方幫忙,二十人可能凶多吉少,又說社長在地震當晚,忍著家人被沖走的悲傷,整晚問朋友,找地方安置二十名中國研修生。

呢位日本公司社長弟弟 , 為救班中國學生而犧牲自己性命

死咗細佬嘅阿哥 , 傷心之餘仲繼續幫佢地搵地方住

有大班人仲要不停攻擊班災民, 話佢地抵死 , 唔應該幫佢地

現今中國人變成咁 !?

毛澤東明顯係賣國賊 , 冷血又自私

唔止無心聯同國民黨抗外敵
仲懶理中國人民死活 , 多謝個日本軍官

毛澤東同共產黨所犯下罪行 , 比外敵入侵更嚴重

中共政府長期封鎖對佢所有不利消息

如果係行事一向光明正大 , 使咩要咁做 !?   

長期洗腦 + 派錢請寫手主導言論

大聲支持中共 64 屠殺中國人 , 分分鐘可以係同一班人

如果日本唔掂 , 日本公司倒閉  

日資工廠大陸工人將會大批失業

不停咒死日本時, 中國工人生計都會一樣遭殃 !    

引用:
原帖由 瑞穗 於 2011-3-12 12:25 AM 發表
樓主知唔知RIP係咩意思? 建議你除RIP。 
祝福大家平安無事!

距特登架 ! 你以為距真系好心呀 ?

但願在日本的所有人平安啦

我其實希望個個都冇事。
係聽到佢哋冇事,對佢哋嘅屋企人是一種放心。
我亦祝福所有人安全無憂!

祝日本早日渡過危難!!!!!!!!!!!!

毎一個國家都有好人.壞人啦,因為上一代ga事,而全日本人都係有罪,咩道理黎架,唔通你一個人犯法,就等於全家都犯法,唉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]