• 瀏覽: 4,743
  • 回覆: 74
大把人十八歲咪又係老豆老母養.

點解要比免費教育你地?????????????點解你地唔洗做就有福利,點解返工又辛苦又受氣要貼你班死剷

你未夠18有Iphone用 你自己搵$$?

小學雞

引用:
原帖由 carowner 於 2011-3-2 02:56 PM 發表

你嘗試下集合全港中小學生3月6日去遊行,看看有冇人回應,你地唔出聲一定無

絕對同意,18歲以下嘅中小學同幼稚園學生應該上街抗議政府唔派錢俾18歲以下嘅人即是年齡歧視

你咁勁!?小學可以做pt.咁勁,你去做lo
大把人想做pt啦!中學做pt都唔得啦!你勁叨,同政府講啦
我地要做pt,
政府禁止僱用未滿 15 歲的兒童在所有工業經營內工作,
唔係我地唔做!係唔比做

18歲自己做PART TIME讀私校都冇得分...

事先聲明我12月先夠18歲

未夠18既法律上係假定思想未完全成熟同未有能力獨立生活(例如考車牌,申請公屋),即係仲要父母供養,所有無必要俾個仔女6000蚊.

呢班人大部份無經濟能力,亦可能將d錢亂駛,所以亦係無必要派錢佢地

18歲大部分都係仲讀緊書,又係屋企人養, 有咩分別?

引用:
原帖由 離楓 於 2011-3-2 04:42 PM 發表
你咁勁!?小學可以做pt.咁勁,你去做lo
大把人想做pt啦!中學做pt都唔得啦!你勁叨,同政府講啦
我地要做pt,
政府禁止僱用未滿 15 歲的兒童在所有工業經營內工作,
唔係我地唔做!係唔比做
你冇屋企住?冇飯食?冇書讀????????有既話你嘈乜春

Hi, see u again why don't you reply me in 潮流特區,柒號
引用:
原帖由 竹中二號 於 2011-3-2 03:14 PM 發表
俾你地班蛋散小學雞,你地未又走去吃喝元樂,買名牌,買i-phone...唔俾好過俾

想買就求你老豆老母啦,一係就自己儲錢,出黎做pt搵錢買

引用:
原帖由 hugo0932 於 2011-3-2 04:00 PM 發表
18歲以下要黎做咩
買點數打機 i 瘋
唱k
大人返工捱甘多年
多6000蚊洗下開心好多
香港人好多都有精神病架啦返工返到
番工有壓力
番學就無壓力?

你點知我用IPHONE ? 我冇LOR !

18歲以上一定讀緊UNI ? 一定有野做? 隱青都有得分喎

我都唔明點解大學生有law?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]