[本港新聞評論] 政府無視反對決申亞 曾德成﹕有決心游說立會撥款 議員斥硬上弓

政府無視反對決申亞 曾德成﹕有決心游說立會撥款 議員斥硬上弓 E-mail 此主題給朋友

政府無視反對決申亞 曾德成﹕有決心游說立會撥款 議員斥硬上弓
http://hk.news.yahoo.com/article/101214/4/lrkn.html

政府叫懂香港市民甚麼叫輸打贏要,
政府造數, 360億說成60億, 無恥!!!!
政府做數, 60億又可以變成360億, 無賴!!!

請問明年報稅36萬可唔可以報成 6萬???

依家又話通脹原因, 可能80億買單,,
如果亞運超出開支會找贊助費, 大佬, 唔超支都要找啦, 問題系你找到幾多? 100萬?
甘架面子工程比妳找到10億贊助, 我切!

計埋另外O個300億聯通脹, 到時後埋成五六百億,

起高鐵多多錢都可以, 因為可以帶動經濟, 但幾百億的面子工程, 我屌能你地..

PS: 之前話支持同反對都各占一半的調查系唔系中大做架,
如係以後中大架民意調查無認何可信性可言!!!
數係做出來的

如果哩個版有2成人支持, 我舉埋腳支持你又點話!!!!

申奧無take 2, 不可一不可再!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
波蘿成你收皮啦..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccl80 於 2010-12-15 12:17 PM 發表

波蘿成你收皮啦..
到時候舉辦亞運的時候, 無啦啦有"波蘿" 甘就大禍

仲要全港市民都唔知O個種!!!

回覆 引用 TOP

祝曾霍兩+早日冚+生癌

回覆 引用 TOP

我個人覺得申辦亞運無問題
不過麻煩曾生將十年前董伯伯應承的承諾做晒先
我先投讚成票

回覆 引用 TOP

在港工作, 好些人需要OT, 有幾多時間可以做運動呢?

另外, 問下自己以下項目既熱潮熱了多久?
保齡 / 風帆 / 馬術......

答不到... 申亞.... 還是算了吧

回覆 引用 TOP

民主糖出賣選民後已經唔洗再睇佢台戲,民勁聯就擺明保皇,但民生福利既野,佢有時都會做番出好戲,今次我就睇下民勁聯會唔會最終出賣巿民!如果佢到尾都唔支持,我覺得佢已經係香港冇咁仆街既政糖!

如邊個政黨轉去支持申亞, 我以後一定唔會投票比佢,

我仲會在選舉其間,【每天在網上提醒選民,該政黨怎樣轉軚出賣民意】

回覆 引用 TOP

為自己私慾一意孤行,用咁多錢玩2星期,不如實際d投放係運動員身上好過啦
香港地方又少,好似一個500尺單位已經住咗7個人,仲要招呼幾廿人一齊住,邊有地方俾人伸展呀?

得到一分得一分

回覆 引用 TOP

波蘿一定 Fxxk

回覆 引用 TOP

比我都搞亞運好過搞民生啦
搞亞運日日玩玩足13年
搞民生日日比人插

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我係八十後 於 2010-12-15 01:09 PM 發表

民主糖出賣選民後已經唔洗再睇佢台戲,民勁聯就擺明保皇但民生福利既野,佢有時都會做番出好戲,今次我就睇下民勁聯會唔會最終出賣巿民!如果佢到尾都唔支持,我覺得佢已經係香港冇咁仆街既政糖!
錯人地霍+係中共有關係勢力,中共1吹雞班共奴必聽話

回覆 引用 TOP

自己認屎認屁要威    

D女女巧豬豬

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。