• 瀏覽: 99,712
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
佢地d處理手法真係好差好差

引用:
原帖由 soopoo 於 2010-8-24 03:47 AM 發表
係香港間中會聽到消防員或者警察殉職..
係菲律賓就一定冇啦!!!
個個菲律賓警察都係怕死鬼黎既!!!!!
香港警察遇到有癲佬揮刀都係渣盾牌衝上樓拉人
點解菲國要又掉野又打野

引用:
原帖由 zerotonyhk 於 2010-8-24 03:48 AM 發表
槍手都未必係冷血.邊有人想做返警察.一係正義.一係油水多
我只係肯定菲律賓政府拎香港人命黎玩.邊有可能做任何事都係火上加油
拉佢細佬都痴q線.懶係唔向槍手屈服.係人都知菲律賓勁貪污.依家變成旅遊地獄
佢肯放返d小朋友同老人家
都知道一定唔係完任冷血

引用:
原帖由 byebyebye 於 2010-8-24 03:55 AM 發表

Seefan Yeung
yeung wing yee
地址:屯門籃地青磚圍路132號樂陶居E座1/f (2003年資料)
電郵:seefan4@hotmail.com

Yahoo賣野 http://hk.f1.page ...
死仆街啦....口很臭....

引用:
原帖由 wcf121103 於 2010-8-24 03:56 AM 發表
香港班官都好撚興啦
李少光話明係要香港人質安全
曾蔭權勁唔gur咁話..我想同總統傾電話但係唔通
就算佢地平時政治既處理手法好差
今次挾持住咁多人命
而且對方總統仲要咁輕挑
真係嘜都有火...

引用:
原帖由 superstar8310 於 2010-8-24 04:22 AM 發表
今晚晚餐都無咩點食過
有無師兄肚餓? 但係我都係胃口再食野
me2
今日只係食左lunch
跟住就睇直播
未有槍聲時都諗住一陣放晒人就落街食飯
但.......
到而家都無胃口....

引用:
原帖由 cabane 於 2010-8-24 04:32 AM 發表

其實對香港人既打擊都唔少
試問去玩, 有一個人遇上意外就難講姐
遇件咁既事, 又冇人黎救架wor
一下子令幾個家庭破碎
而且原來香港人命係菲律賓唔比尊重既
after all, 今日唔似一場show 咩?
菲律賓以為我地 ...
係呀
明明全部都可以獲救
係菲警搞到d人死晒

引用:
原帖由 sukiewa 於 2010-8-24 04:38 AM 發表
腦海中又想起個阿媽講個句"想攬住個老公一齊死, 但係咁樣, 個兩個細路邊個照顧"

訓唔到...
睇到而度
都訓唔到
訓左就會諗起梁太
如果我係父母,我仔女成家死左會點
如果我係仔女,父母死了或者我死了父母會點
真係好難過

引用:
原帖由 nbatino 於 2010-8-24 04:41 AM 發表
倖存者先慘
咁ge經歷好可能令到佢地精神一世受傷, 唔會好得番
要好多好多愛心先可以好番....
一定唔會好得返的
只可以減小
我地無法感受到當時佢地既恐懼
當你下午俾挾持時原本氣氛正常
你自己會以為無事被放走
到晚上時有槍死
見到有人倒地有人死有人哭有人叫既情況
自己係會感到好驚慌
d子彈又亂飛,又唔知槍手會唔會衝過黎殺自己
我淨係想都覺得恐怖

引用:
原帖由 mnbvcxz58771 於 2010-8-24 04:46 AM 發表

佢地夠膽死拉槍手滴屋企人做反威脅,槍手唔火起先假,你老茅,根本當成車香港人做公仔,好似口唔撚關佢地事咁!!

都唔知咩地方黎,仲衰過十幾廿年前香港拉d大犯....

個15歲女仔都好勇敢
仲可以鎮定講返個經過....

引用:
原帖由 橙橙2號 於 2010-8-24 04:57 AM 發表

係未試過親眼睇住自己地方既人比菲律賓政府搞到死傷慘重
因為明明生Outout....再過多幾個鐘就去了........

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]