• 瀏覽: 99,708
  • 回覆: 1,435
  • 追帖: 2
anyway
thx netnethk ching non stop update

引用:
原帖由 Qoo仔.. 於 2010-8-24 03:49 AM 發表

最慘d人質全部都係無辜
無錯.應該死菲律賓警察.個槍手唔應該自殺.起碼殺返10個差佬填命

岩岩先旅遊返黎

十一點幾落機就睇到呢單新聞

估唔到發生咁大件事

以後都唔敢去D亂既地方旅行

願逝者安息! R.I.P.

引用:
原帖由 Qoo仔.. 於 2010-8-24 03:48 發表
今晚訓唔著
我攰但係唔想訓

請一齊表達一下對梁太的支持:

梁太, 香港人為你落淚, 請堅強一點吧!
http://www.facebook.com/group.php?gid=133406220037906

我都覺得係堆SWAT D子彈搞到咁樣

引用:
原帖由 zerotonyhk 於 2010-8-24 03:48 AM 發表
槍手都未必係冷血.邊有人想做返警察.一係正義.一係油水多
我只係肯定菲律賓政府拎香港人命黎玩.邊有可能做任何事都係火上加油
拉佢細佬都痴q線.懶係唔向槍手屈服.係人都知菲律賓勁貪污.依家變成旅遊地獄
.....槍手我唔認同佢既行為,佢動機都係想求''生路''....

變成咁.....現實就係咁無奈...

菲律賓政府一定要為事件負責

第9個死者係5係梁太既仔??

引用:
原帖由 sampsonng 於 2010-8-24 03:51 AM 發表

我攰但係唔想訓
腦入面不停諗起呢單新聞

引用:
原帖由 野火燎原 於 2010-8-24 03:25 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=263022793&ptid=12924430]
[/url]
導遊小姐話槍手其實好有同情心, 見到有個老婆婆唔舒服, 同埋聽完個女導遊求情話自己有個小朋友, 而小朋友爸爸已經唔係度, 槍手表示同情並讓其與婆婆落車...
只係呢樣!!! 已經可以反映槍手本身係無打算殺o西d人同未去 ...
咁梁太有個14歲小朋友, 點解唔帶埋佢走呢?
唉, 佢又未成年
如果有人識同搶手求下情, 唔知會唔會好d
即係我.... 馬後炮

回程個日先黎搞單咁的野
班團友一定唔好受

我本人不滿意菲律賓政府做法,
  由始至終,
  槍手最終目的不是想殺人(傳媒報導好像他當警察兩年前勒索而被革職,指出沒有做過,只是想復職),
  可能沒有途徑申訴,

他可能覺得無助,
  他可能覺得世間上不公平,
  他才出現挾持人質作出控訴不理智行為,
  菲律賓政府好像沒有做過安撫、幫助槍手與及解決問題帶他走出樽頸位(包括自首後被拘捕事後問題),
  菲律賓政府還出動特種務隊咄咄逼槍手走入困境,
  令到槍手加重不安無助感,槍手才出現攬住一切死。

(世界上有很多都有無助的時候遇到不公平時候,有人想不開,就會出現上述事件,也有無助的時候,就是一些叫人買波料買馬料的手機短訊,已經致電回覆叫他們不要再傳送,我的手電號碼2010年07月16日己經成為電訊管理局拒受訊息登記冊電話號碼,之後至今收到兩個同類訊息,很無助,情感受到傷害,怎樣,難道也要找人發洩)

唯有寄望我們的強國外交部

我唔識link
http://www.chinanews.com.cn/tp/hd/2010/08-23/4787.shtml#nextpage
一早有狙擊手啦 附近有哂位置
日頭唔打佢 夜晚落雨就真係難d
依家講咩都冇用 好嬲個處理手法
最後 梁太真係要撐住呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]