• 瀏覽: 173,602
  • 回覆: 29
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 tenychung 於 2010-8-23 09:08 PM 發表
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=122399951142219
對菲律賓警方的處理方式感到強列不滿
如果是一百年前,我國會出兵對付蠻夷

引用:
原帖由 kenywh 於 2010-8-23 09:11 PM 發表
以後唔能去菲律賓同唔能請d菲庸, 菲律賓政府反應慢, 警察又廢, 強烈不滿菲律賓政府處理手法.
至少應該維持10年以上

引用:
原帖由 蕭聯油雞 於 2010-8-23 09:14 PM 發表

支持x10000
對菲國進行嚴厲的制裁

引用:
原帖由 lkm1414 於 2010-8-23 09:16 PM 發表
點都要一單還一單
都係警察on9姐
十多年前菲國老屈香港導遊運毒,又恣意扣留中國漁民,在南海意謀不軌,不出兵打佢已經人道了

陶傑說得對,我們應該他平反

引用:
原帖由 蕭聯油雞 於 2010-8-23 09:21 PM 發表

支持1000000000000
如國我是國家主席,明天就用轟六地毯式轟炸佢地。

這國家老屈人運毒,在南海意謀不軌,要出手修理了

引用:
原帖由 蕭聯油雞 於 2010-8-23 09:25 PM 發表

咁大劑
一百多年前列強都是這樣的....

遺憾我們沒有航母,把菲國軍艦統統送進海底當深海魚的家。

引用:
原帖由 傑高仔 於 2010-8-23 09:44 PM 發表

唉, 有咩用, Philipines政府又撚窮, 賠得幾多 $,  有用咩

hk 人未來十年可以唔洗$去玩?
唉......
把僕人國家「租借」比我國九十九年(可續」

引用:
原帖由 netnethk 於 2010-8-23 09:53 PM 發表
保安局向菲律賓發黑色旅遊警示..... 懲戒吓都要
例如禁止僕人國家的僕人來港

引用:
原帖由 ~C.Ronaldo~ 於 2010-8-23 10:00 PM 發表

攞返南沙群島主權咪算囉
南沙自古就是中國領土,僕人國家欠我們的太多了,又成日老屈,我地要跟它算一算帳

引用:
原帖由 netnethk 於 2010-8-23 09:53 PM 發表
保安局向菲律賓發黑色旅遊警示..... 懲戒吓都要
要懲戒就嚴重D,立即驅逐僕人國家的僕人

引用:
原帖由 ms168 於 2010-8-23 10:21 PM 發表
hk 人聘請 菲傭 人工係亞洲頭3位
唔好話刻薄
菲傭 做5-6 年可以o係菲律賓買大屋
估唔到hk 人遊菲律賓 竟然無生命保障
堅決杯葛 遊菲律賓

反對 菲傭再加入港人最低工資
邊個議員支持,望邊個仆街
立即驅逐佢地出境!

引用:
原帖由 anfield_martin 於 2010-8-23 10:19 PM 發表

同意

中央同香港政府必須向菲律賓政府討回公道....比死者同家屬一個交代!!! X3
就像當年八國聯軍後的辛丑條約,只是割地賠款的是僕人國家

引用:
原帖由 -碌柚 於 2010-8-23 10:26 PM 發表
強烈要求港府即時撤銷所有菲律賓傭工工作證,並即時遣返菲國,包機費用全由菲國支付,以回應菲國在此事件上的嚴重失當!!!!!!!
以後也不歡迎他們再來

我們罷吃菲國的生果,如波羅、芒果,蕉留番比佢地食啦!

引用:
原帖由 蝦餃人 於 2010-8-23 11:20 PM 發表
大家都祝願死者RIP, 倖存者堅強面對未來
但如果香港同中國政府係外交層面上得唔到菲律賓既真誠回應
我地香港人呢啖氣就真係好難RIP
真誠回應就是「租借」僕人國家99年(可續)

引用:
原帖由 vincent92 於 2010-8-23 11:25 PM 發表
陶生光明頂有請專家泥講,大家可以聽下。
今次陶生可以吐烏氣了,他說得沒錯。

僕人國家,低下國度。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]