• 瀏覽: 37,468
  • 回覆: 563
一年又要用多幾多錢去出糧比個d所謂議員......

引用:
原帖由 ringo111ringo 於 2010-6-20 05:04 PM 發表
贊成通過!!!SUPPORT 民主黨!!!
咁以後投民主黨
定 民建聯

引用:
原帖由 Kris2488 於 2010-6-20 08:49 PM 發表
民主黨根本就系度出賣緊港人!!   
根本係公社連玩弄緊港人, 除左佢做特首, 否則都無法接受

引用:
原帖由 jeo1963 於 2010-6-20 09:10 PM 發表

咁以後投民主黨
定 民建聯
爭普選當然要民主黨啦

支持政改方案.....

引用:
原帖由 tonylyt 於 2010-6-20 06:50 PM 發表

毓民勁ON9,
唔想貼唔得架, 你大Q晒 ?
唔通你質舊屎過來就要食 ?
可以叫 阿九 報警
拉毓民架

某些想"一步到位"的朋友, 我只想同你們講: 英國由1832年開始搞選舉改革(之前的議會選舉門檻極高, 基本上是貴族及有錢人的玩意)到真正全民普選, 差不多用了.......一百年.........
爭民主可不是"只爭朝夕"的玩意, 是"鬥長命"及"鬥傳承"的長期抗爭......

我夠認為黃毓民係漢奸, 係咪可以隨時貼張印有漢奸二字的貼紙係佢心口, 跟住話點解唔貼得呀?

重點係現在大大聲為香港人爭取民主既政黨,咩係民主都唔知呢?
民主係接受人民意見,唔係聽到不同既聲音就去小人囉。

引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2010-6-20 09:49 PM 發表
某些想"一步到位"的朋友, 我只想同你們講: 英國由1832年開始搞選舉改革(之前的議會選舉門檻極高, 基本上是貴族及有錢人的玩意)到真正全民普選, 差不多用了.......一百年.........
爭民主可不是"只爭朝夕"的玩意, 是 ...
佢地可能想學法國,搞大革命,一步到位,但就算送到法王上斷頭台,法國都反反覆覆用左差唔多成百年先真正達成共和。

社團連正垃圾。

超錯標語,貼紙應常掛在他們身上,這才匹配。

引用:
原帖由 jeo1963 於 2010-6-20 09:10 PM 發表

咁以後投民主黨
定 民建聯
dbb??!! are you joking?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]