• 瀏覽: 1,060
  • 回覆: 18
轉貼中評社
美在阿富汗發現價值近萬億元礦藏

但開採困難

據美國媒體14日報道,美國地質學家在阿富汗發現大量未開采礦藏,總價值接近1萬億美元。

《紐約時報》稱,由美國國防部官員和地質學家組成的勘探隊在阿富汗發現大量礦藏,包括鐵、銅、鈷、金、鋰等,這些礦藏有可能從根本上改善長期以來被戰爭破壞的阿富汗經濟,使之成為全球重要礦產中心之一。其中,鋰是用來製造筆記本電腦和手機電池的重要原材料。

塔利班武裝份子對呢筆大財富都想分一杯

咁美國會唔會同阿富汗武裝份子議和,再共同開發呢d資源??

or 全日滅左阿富汗,先再全力開採???

正經野冇人理???????????????????

正經野?你都係想搵位抽水, 前o厄分先

引用:
原帖由 ikilluso 於 2010-6-15 11:30 PM 發表
你唔好回 佢咪抽唔到水囉

引用:
原帖由 賣火柴的男孩 於 2010-6-15 11:32 PM 發表

你唔好回 佢咪抽唔到水囉

誤會啦

引用:
原帖由 ikilluso 於 2010-6-15 11:30 PM 發表
真心,我冇提到中國,點抽水?????

你反而係呃分吧

引用:
原帖由 -芒果露- 於 2010-6-16 12:12 AM 發表

真心,我冇提到中國,點抽水?????

你反而係呃分吧
唉算把啦,呢個賣火柴的男孩佢本身就係一個講野最無建設性既人,又有咩資格去批評人地呀,50步笑百步我就聽得多姐,但係佢竟然表演一次一百步笑番50步

回樓主,聽講當年蘇聯一早知道阿富汗有寶藏所以先不惜功本入侵

班聖戰份子係滅唔到.佢地誕生係宗教理由.

引用:
原帖由 夫將者國之輔也 於 2010-6-16 01:26 AM 發表

唉算把啦,呢個賣火柴的男孩佢本身就係一個講野最無建設性既人,又有咩資格去批評人地呀,50步笑百步我就聽得多姐,但係佢竟然表演一次一百步笑番50步

回樓主,聽講當年蘇聯一早 ...
美國行大運

引用:
原帖由 新殲 於 2010-6-16 07:37 AM 發表
班聖戰份子係滅唔到.佢地誕生係宗教理由.
行 三光政策就可以啦.反正美軍現時都有殺平民.

打晒成個美國d錢都冇用, 沙烏地阿拉伯會投資阿拉伯世界另一控制區(阿富汗),而且阿蓋達對阿拉伯又無威脅, 而且阿拉伯又唔係咁鐘意美國佬

中國響阿富汗投到個大銅礦

引用:
原帖由 ken159 於 2010-6-16 01:35 PM 發表
中國響阿富汗投到個大銅礦
美國佬眼都紅埋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]