• 瀏覽: 2,107
  • 回覆: 32
200多年前,偉大文明既英國人東渡,狠狠咁將中國人教訓左2次

但,我有感,中國現在除左核武之外,幾乎所有軍事裝備都落後於英國

最明顯係空軍 海軍

100年了,中國仍然落後於英國

真的嗎????而且你將是非黑白顛倒了....將侵略化為什麼教訓......真他媽的...無撚用........
別只說英國武器比中國先進.....就很大不了......
中國武器質量就算不及英國(質量也相差不是非常大).......但數量是遠超英國的......
況且英國....還能像以前大不刑顛帝國那樣東征北戰了嗎???像打阿根廷這樣的中型國家....已經令英國出現大量傷亡了.....
最重要的一樣是英軍根本沒有軍費去支撐打大規模戰爭

還虧有人拿偉大文明的英國人...真令人作嘔

引用:
原帖由 mancw01 於 2010-6-14 06:49 PM 發表
真的嗎????而且你將是非黑白顛倒了....將侵略化為什麼教訓......真他媽的...無撚用........
別只說英國武器比中國先進.....就很大不了......
中國武器質量就算不及英國(質量也相差不是非常大).......但數量是遠超英 ...
文明,至少英國人唔會好似支那人一樣,通街吐口水,.隨地拋垃圾,打尖,焦無禮貌,又不見義勇為(大陸有人打劫,大陸人1會站在一旁)

引用:
原帖由 .凍果. 於 2010-6-14 06:52 PM 發表

文明,至少英國人唔會好似支那人一樣,通街吐口水,.隨地拋垃圾,打尖,焦無禮貌,又不見義勇為(大陸有人打劫,大陸人1會站在一旁)
真係白痴........將社會問題拉埋軍事來講......
哈英國人唔會有以上問題嗎???你敢百份百肯定無???只係多與少GE~~問題....
如果你係一個小一學生講出呢D野...我真係唔會怪你.......但如果你唔係.....真係墱你可悲囉

200年講講下變左100年,時空邏輯都亂晒龍

你講啲大陸人嘅問題,係香港平日出下街、翻開報紙都唔少

講打劫,之前NY先有一單露宿者幫受害人被捅左幾刀,成半個鐘頭都冇人施救,
重有人攞手機影相,美國白人都係英國殖民後代,城市發展先進啲並唔代表品格
就會高尚左

引用:
原帖由 .凍果. 於 2010-6-14 06:42 PM 發表
200多年前,偉大文明既英國人東渡,狠狠咁將中國人教訓左2次

但,我有感,中國現在除左核武之外,幾乎所有軍事裝備都落後於英國

最明顯係空軍 海軍

then why mrs thatcher, with great relectance, agreed to hand over hong kong back to china?

引用:
原帖由 luenup 於 2010-6-14 07:13 PM 發表

then why mrs thatcher, with great relectance, agreed to hand over hong kong back to china?
可能係英國人想俾多一次機會中國改過啦

英國信錯左中國,佢以為中國政府有民主,值得託付香港俾大陸既

一兩百年前,英國係日不落帝國,
如今既英國呢?
點解國土會縮小到更小?
咁樣證明左d咩?

連一個香港更細既地方都要歸還俾樓主所說既落後於一百年既一個不文明國家
英國都真係樣樣領先於人.

引用:
原帖由 .凍果. 於 2010-6-14 19:14 發表

可能係英國人想俾多一次機會中國改過啦

英國信錯左中國,佢以為中國政府有民主,值得託付香港俾大陸既
_,._
゚Å゚)唔知就咪鳩噏啦

香港冇險可守,大部分物資食水都要從內地輸入,keep嚟都冇用

不過英國係同香港留低左一樣嘢:高地價政策,等走左之後重可以繼續借呢度嘅物業掠水,
跟住港府都沿用嚟係低稅基底下繼續有充足收入,但係樓價升嗰時就害左小市民

有病請吃藥
路過,

引用:
原帖由 .凍果. 於 2010-6-14 06:42 PM 發表

最明顯係空軍 海軍

......???

引用:
原帖由 .凍果. 於 2010-6-14 06:52 PM 發表

如果好似你甘講

英國都吾會出個貪污陳尿扁總統

樓主講到英咁把炮
咪叫佢派兵打
但佢地入唔入到南海就成問題
唔好講話登陸 .....

引用:
原帖由 .凍果. 於 14-6-2010 18:52 發表

法國大文豪雨果講過
"有兩個自稱文明的歐洲人去欺負一個他們口中不文明的人,到底那一個才是真正不文明呢?"

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]