• 瀏覽: 3,117
  • 回覆: 40
日本財政入不敷支, 已達相當嚴峻地步, 請問對日本自衛隊發展, 美軍在亞州軍事勢力擴張會唔會有不利影響?  

還是問題不大, 日子照過?

十幾年前有條日本友寫左本書叫中國破產崩潰什麼的, 但以家竟然佢老家日本先瀕臨破產. 世事往往出人意料,  真係估佢唔到!  

http://news.wenweipo.com/2010/06/12/IN1006120087.htm

盛極轉衰,日本島國神話睇落會從此玩完.
前一輪重話買F22
將來買中國貨算拉.

引用:
原帖由 lacus_clyne 於 2010-6-13 08:10 AM 發表
美國果2次抽水都唔知抽左日本幾多千萬億,經濟停20年
日本一 直做美狗
無法子 , 做人跟班既下場係甘

正所謂中國名句: 飛鳥盡 , 良弓藏 , 狡兔死 , 走狗烹

八十年代日本經濟非常強勁,日本貨就等於一流先進產品,
日本仔仲向國外經濟進軍,香港日式百貨當都係當時引入,
仲係開到成行成市果集。而當年日本仔係美國亦收購左好多美國企業,
當時美國民間出現好多對日本經濟侵略嘅言論,
但始終日本都係美國腳下面隻狗,結果點大家都知。

所以大陸一定唔可以比死美佬逼到人仔升值。
啱啱死老美又有國會議員話要人仔升4成先合理喎,都痴孖根嘅佢。

睇到圖中既日本軍隊....
就令我聯想起佢地係點樣殺死中國人
南京大屠殺....旅順大屠殺等等....

引用:
原帖由 膠仔成 於 2010-6-13 08:58 AM 發表
八十年代日本經濟非常強勁,日本貨就等於一流先進產品,
日本仔仲向國外經濟進軍,香港日式百貨當都係當時引入,
仲係開到成行成市果集。而當年日本仔係美國亦收購左好多美國企業,
當時美國民間出現好多對日本經 ...
現在日本著名輸出:AV,援交,偽娘
你個ac名好正

美國的便宜不是這麼好賺的,現在是付代價的時候了

日本冇乜錢,但系都照樣發展軍事,因為佢D債劵多數系日本國內嘅財權買。
差D睇錯以為你系豬生,仲以為佢轉性添

之前某人又話日本世界經濟,國力最�,一野可以ko中國,而家日本攪成咁,
唔知佢又點解釋呢?

歐洲燒死冰島同希臘
而家燒黎亞洲了

日本經濟可以說是讓美國給閹割了

追美國還錢咪得咯,而且都係當年俾美國逼日圓升值先至搞成今天地步。記得當年10萬日圓對人民幣2千幾咋,中國切記教訓。

引用:
原帖由 sorutabex 於 2010-6-13 01:57 PM 發表
歐洲燒死冰島同希臘
而家燒黎亞洲了
日本話佢係屬於歐洲區,唔係亞洲人-.-
所以其實都祇係燒緊歐洲姐~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]