• 瀏覽: 3,618
  • 回覆: 41
引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2010-6-12 12:45 PM 發表
我只是覺得很好奇. 為何中文導報網上偏偏找不著這新聞的??
而且日媒體水準較高, 即使是右翼者, 其往往列出很多似是而非的歪理, 但這篇文章有一半的論點都沒有論據......
更重要的是, 這篇文章都是在非正式的BLOG上 ...
對呢d人及所謂報道, 又何必認真

老實講樓主講得真係無錯嫁喎,我覺得如果版主封咁就係版主問題

樓主講過既我唔再講多次,我另外提多樣,解放軍缺乏運輸直昇機呢又亦都係裝備證明

既然中國軍隊咁屎,以後大家就唔使怕中國崛起啦!haha!

引用:
原帖由 朱仔成~~ 於 2010-6-12 02:45 PM 發表

無人怕中國崛起

義總理之女「還好中國有共產黨執政,否則應該已是世界霸主了」

【中央社】貝魯斯柯尼昨天與國內手工制造業者座談時,鼓勵大家多去中 ...
就算冇共產黨都唔會係世界霸主啦
得60年 軍工基礎弱 民生基礎又弱
點追上已完善發展既美國??
篇野仲講講下去左意大利到 1999

引用:
原帖由 夫將者國之輔也 於 2010-6-12 01:30 PM 發表
老實講樓主講得真係無錯嫁喎,我覺得如果版主封咁就係版主問題

樓主講過既我唔再講多次,我另外提多樣,解放軍缺乏運輸直昇機呢又亦都係裝備證明
唉,呢d報導我最僧,因為成日作者果度都係得俄媒,美媒,印媒,日媒,韓媒,麥媒物媒,衰d講句....姐係邊撚個???? 根本就係追訴唔到出自邊個既手筆

所以你地睇下我,我好少引用其他文章,除左粟將軍果篇,點解???粟戎生係解放軍裡面既老將軍佢見武器多過見人,曾佢手測試過既武器不下過千件,佢講既野,有邊個可以質疑???至少唔係我地

呢句野出自你把口 雙重標準乎??

以下不代表本人認同朱仔成系列,及其他喜歡反中反到上腦人士的意見,請他們不要曲解我的意見

中國軍隊依加唔勁
我覺得好正常,過去政府一直致力經濟
近7.8年先叫做開始發展軍備
又要研發,又要試,又要生產
仲要裝備200萬軍隊
唔講錢既問題
生產力都係一個啦
係和平時期,唔同全民都生產軍備咩

加軍費啊!!加軍費!!
加軍費啊!!加軍費!!
強烈要求共黨加軍費,換軍備!!
這么落後的國家怎么可以不加呢!人家國際社會都認為你落後了,這個理由夠用啦!

引用:
原帖由 sorutabex 於 2010-6-12 02:55 PM 發表

唉,呢d報導我最僧,因為成日作者果度都係得俄媒,美媒,印媒,日媒,韓媒,麥媒物媒,衰d講句....姐係邊撚個???? 根本就係追訴唔到出自邊個既手筆

所以你地睇下我,我好少引用其他文章,除左粟將軍果篇,點解?? ...
芒果會有標準?

有人說話不需用理據, 很可憐!!

佢地d人不嬲講野都無理據嫁啦

引用:
原帖由 lam14052005new 於 2010-6-12 09:50 PM 發表
佢地d人不嬲講野都無理據嫁啦
只係識講落伍落伍
又唔講有幾落伍
咁我夠可以講而家美國勁落伍 係100年後既世界黎講

其實中國軍隊以防守為主﹐中國人以王道,行先。美國西歐以霸道行先。要稱霸,武力自然強﹐但問題美國樹敵也不少。伊拉克、阿富汗可謂使美軍跌進泥坑。
有時先進軍備﹐在有木戰場未必有用,像森林呢種戰場﹐匿大把地方匿,射程遠也無用。
當然後勸問題是一個大問題,先進技術轉移等都是現化解放軍所面對。
越戰由於是林林地,鋼盔反光反而會暴露自己位置。

引用:
原帖由 skylie. 於 2010-6-12 01:30 AM 發表
讓那些內外反動派在我們面前發抖吧,讓他們去說我們這也不行那也不行吧,中國人民的不屈不撓的努力必將穩步地達到自己 ...
毛主席說的話就是提氣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]