• 瀏覽: 2,409
  • 回覆: 24
中評社北京6月11日電/韓國《朝鮮日報》報道,韓國首枚自制運載火箭“羅老號”爆炸墜毀後,其墜毀地點已經確認,但根據韓國與俄羅斯之前簽訂的協議,韓方暫時不能接觸羅老號殘骸。

環球網引述該報道稱,韓國教育科學技術部10日表示,已確認羅老號殘骸墜落在韓國濟州島南端約470公里處的公海(北緯30度、東經128 度)。但是韓國專家想要收集殘骸分析事故原因並不容易。因為根據韓國和俄羅斯方面所簽的合同,原則上韓國專家不能接觸羅老號的一級火箭,除非獲得俄羅斯方面的同意。
http://www.chinareviewnews.com/doc/1013/5/0/9/101350937.html?coluid=7&kindid=0&docid=101350937&mdate=0611160108

連垃圾都無得執返去研究...

俄羅斯就係果個兇手

羅老號--“落了好”
一想起這名 我就糾結!糾結得蛋疼  呵呵

-----------我來自四川

想不到除了印度外,連泡菜仔都做了俄國佬的水魚.......

俄國成日搵人笨.
遲早無人信

靠俄羅斯GE~~結果囉......
錢就比足啦...雜費另計........得想攞番個殘骸...呢件野有俄羅斯高科技技術..要比技術轉移GE~~費用.....先攞得番

引用:
原帖由 沉大仙 於 2010-6-11 06:53 PM 發表
中評社北京6月11日電/韓國《朝鮮日報》報道,韓國首枚自制運載火箭“羅老號”爆炸墜毀後,其墜毀地點已經確認,但根據韓國與俄羅斯之前簽訂的協議,韓方暫時不能接觸羅老號殘骸。

環球網引述該報道稱,韓國教 ...
嚇,俾錢叫人整??冇skill得到?

起源大國成功率依然維持係0%

人家起源帝只要發射成功一次,便可以將成功率改寫到100%,並且只要在2015年前達到,依然可以實現『僅次中日的太空強國』目標。

---------
PS:曉日文的,去看看日本網友關于落了號的討論,非常有創意!

引用:
原帖由 skylie. 於 2010-6-11 11:56 PM 發表
人家起源帝只要發射成功一次,便可以將成功率改寫到100%,並且只要在2015年前達到,依然可以實現『僅次中日的太空強國』目標。

---------
...
有沒有link?

請以PM方式

無,我都唔識睇日文,我只系睇到其他網友的討論頁面截圖加翻譯,覺得非常有創意啫~~~

引用:
原帖由 新殲 於 2010-6-11 08:48 PM 發表
俄國成日搵人笨.
遲早無人信
早就無人信佢
佢明顯地出賣左伊拉克

支火箭系俄佬定南韓噶,照個勢嚟睇,韓國想同印度爭咗水魚喔

會吾會話水魚呢種生物 , 都係韓國人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]