• 瀏覽: 5,413
  • 回覆: 110
引用:
原帖由 想被內射的女孩 於 2010-6-10 11:18 PM 發表
泡菜雖然失敗 但是他們不會造假 不像中國 無法成功就只會造假(神七)  
http://news.bbc.co.uk/chinese/trad/hi/newsid_4550000/newsid_4554400/4554486.stm
韓國:黃禹錫干細胞克隆系“偽造”
引用:
原帖由 想被內射的女孩 於 2010-6-11 06:34 AM 發表
要小糞青們承認他們的祖國造假 這情何以堪
要承認自己的無知需要小小勇氣

引用:
原帖由 魔王之王 於 2010-6-11 03:40 AM 發表

我岩岩講過......可以睇返上面,睇我講一開始既野,睇返大陸條片,信自己隻眼睛
嘩吓,各下雙眼可以望到上太空嫁

引用:
原帖由 魔王之王 於 2010-6-11 03:53 AM 發表

當然...我地唔係軍方,唔係中共人員,我地唔會知佢有冇"失敗"
但係睇返其他國家既數字同中國既對比
你會發覺中國安全率係高到冇得再高...冇幾錯係97-8%(有師兄記得ma煩更正一下)
宜個數字有邊個信?
琴日有人問我宜個問題,我會話冇...
但今日有啦....就係你!
唉~~~~~
師兄,你連"%"<--都唔懂得看
例如:
發射100次,有2次失敗=98%安全,失敗率為2%
發射10次,有2次失敗=80%安全,失敗率為20%
但發射10次,0次失敗時=100%安全,失敗率為0%<---但無人會出數據為100%的,一定會出誤差數,多數為2-3%,所以很多時會寫98-97%安全,用2%失敗率來用作自保.
師兄,外國比中國早很多就發射火箭,次數一定會比中國多,而且外國是由理論轉化成現實,變成失敗率會比中國高很多是正常,
中國發展火箭時,都開始有初步可實行的理論在手,到正式發展時,自然會比其他國家順利很多,而比外國發射次數少,安全率高都正常囉!

下,小學禁快放暑假既?
連神七都可以話係假,係咪白痴左D?

引用:
原帖由 y98141 於 2010-6-11 12:08 PM 發表
下,小學禁快放暑假既?
連神七都可以話係假,係咪白痴左D?
如果唔係...呢個世界點會有咁多騙子....呃到D無知婦孺
同埋算啦....有好多人以反共為生的.....各共就係佢地人生目標

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 04:27 AM 發表
首先如果反駁得唔合理,無論幾忠心都係睇得出既,所以如果有你俾人反駁係應該用理論去証明你既論點,而唔係用所謂國家教育既問題去推託,
其次你如果認為大陸人真係對共產黨忠心,就真係幾好笑,全中國忠心到無哂有物理知 ...
我再重新講多次,我冇反駁過任何物理理論
中七也不是一定假我,我只能講  "片" 係假
大陸可能有偉大既理由唔俾我地睇...宜d我當然唔知
我似上面我話北韓既例子係想講...唔可以用簡單既理論去解釋到問題既所在
好似,
即係一個競爭對手失敗,但係你又可以睇住佢宣稱成功?<--
咁係唔係北韓人民知道,
有時候理據能夠幫助人分析事實,
但係唔可以"媽"(同意字)見去相信所謂既"理據"

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 04:31 AM 發表
再講一次,如果真係發射失敗,係查得出,如果係因為數字高就唔可信,呢個唔係論點,只係你個人既觀點,點解咁多人黎圍住你就係因為你個人既觀點多個你既論點
當然,我唔係大科學家,又唔係中共高層更唔係軍方人員,一定唔知道佢成功率,
但係由試到用,成功率係9十幾個巴仙,我相信一個小學生都唔會相信
一個有常識的人也唔會信....

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 04:41 AM 發表
美國係唔會亦唔可能幫,今次係俄羅斯幫南韓,講左好多次喇,而且太空技術一向都係投入高既技術,南韓一樣要投入好多
幫忙既意思唔係提供技術幫忙
面係在已有衛星方面,
提供定位服務,間諜衛星既圖像等等

引用:
原帖由 123450678 於 2010-6-11 06:07 AM 發表

其實你信同埋唔信,係真定係假都祇係閣下嘅信念主宰你睇法,並不影響事實真相!
而尋找真相亦須要知識/見識配合先得,唔可以淨係靠信念去判斷同分析真假!
講啲嘢你知丫!其實變型金剛係真 ...
師兄,我只能夠咁講啦,其實都冇話咩信唔信念,其實冇咩信念,
有看神七出太空艙的畫面嗎? 可以返看一下,
睇下係唔係多次有氣泡好嗎?
睇下太陽既光線如何有問題好嗎?
睇下佢隻手係唔係冇離開話太空艙好嗎?
我唔客氣d講句...有時候去睇所謂專家講所謂理據
自己有冇去分析呢?
我地得唔到第一手資訊,我地得到既係第3...4...5手既資訊
大家又如何分析呢?

引用:
原帖由 魔王之王 於 2010-6-11 01:26 PM 發表

我唔 ...
你話假只係講緊條片
但人地講真既唔只得條片去證明,仲有其他國家既監察數據

但係你既分析黎黎去去都係係條片到..."
可唔可以分享下你既分析思路比大家反思一下?我相信大家都萬分期待

其實我已經好內沒有係度討論過,
就數句回覆入面...有粗口....有罵人的
白痴呀乜乜乜咁...
我明白每人有唔同既觀點
但係大家可唔可以用文明同理性去討論呢?
宜度已經出現左好多現象
一話中國衰的,就唔理3,7,2十1罵罵罵
基本上完全"聽唔入耳
盳目去信所謂既"數據"
就如今次講神七咁,數據數據數據數據數據數據數據
叫大家睇片,分析...唔睇
觀點多過論點,上面大家有幾多係數據呢?
邊個唔係先入為主神七一定係真呢?
我講講我自己...我係在英國睇報紙知道神七出艙片係假的
睇之前我仲為神七而自豪...
當然我一睇完都唔相信,好正常吧...
當時我自己去睇左好多中國專家,美國專家去解釋
去分析,但係大家慢慢變左,神七假?
數據呢數據呢....
大家明白嗎?咁只會趕走哂所有相反觀點既人
最後希望中國真係有一日能夠真真正正強大

引用:
原帖由 魔王之王 於 2010-6-11 01:45 PM 發表
其實我已經好內沒有係度討論過,
就數句回覆入面...有粗口....有罵人的
白痴呀乜乜乜咁...
我明白每人有唔同既觀點
但係大家可唔可以用文明同理性去討論呢?
宜度已經出現左好多現象
一話中國衰的,就唔理3,7,2十 ...
放心吧~如果真的對此題目有興趣既人一定會由頭睇到尾
既然你覺得自己唔係白痴,唔理性之類,咁就唔好當睇既人係,其他睇既人都會自己既分析同判斷...

引用:
原帖由 魔王之王 於 2010-6-11 01:26 PM 發表

我唔 ...
是真是假不得而知,不過如果全心造假,佢地應該係預錄
以今天既數碼科技要將你講既破綻執一執佢我唸唔會太難啫,就算中國無人材無人識得執.......都總有鬼佬肯為錢而幫手執吓條片掛
預錄既就大把時間慢慢執到好似去咗亞煩達個星球都得啦

CCTV神七出艙直播片段就係前一頁,你係睇漏眼定無視左?

再翻到你最先提出神七造假嘅理據:
引用:
從中共比既片我地睇到有多次氣泡冒出
係太空人手上既鏡反射到一行行的燈
太空人同太陽既光線問題
國旗被風吹....太空人隻手冇離開太空船(最可能是因為在水中有地心吸力,不能離開)
氣泡係前一頁有解答,太空人鏡片照到嘅其實係裝係太空船上嘅燈

太陽光線不知所指為何,請具體説明

國旗睇上去似被風吹係因爲真空環境缺乏摩擦,國旗因爲慣性使然而飄動
情況同當年登月美國國旗嘅情形一樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]