• 瀏覽: 5,411
  • 回覆: 110
引用:
原帖由 賣火柴的男孩 於 2010-6-11 02:17 AM 發表

理性討論呀嘛
你講野之前可唔可以搵料先呢
美國NASA 都報導左係真 而且有記錄  未有質疑過
http://nssdc.gsfc.nasa.gov/spacewarn/spx659.html

你憑咩話係 國際已經知道係假

仲有 飛行員 有去到ESA 比利 ...
其實師兄我想講,係有神七上太空,神七上太空係唔係代表有出太空艙呢??
再講除左中共之外,其實冇國家可以真真正正知道佢有冇出,
我唔可以百分百話佢冇出,我只可以話,中共條片,係假的

如果你話係假 應該搵d 資料係來自一d 航天既權威
例如 NASA ESA JAXA
而唔係話用 一d 所謂既專家 講下就得

仲有中國官方係有 出黎反駁的
自己搵下新聞啦

什么叫“中共條片”?
首先這個是一個國家行為,連此點都無想到,再講下去,便會引到你的政治觀點上去了吧?
....
妖,都費9事同你講。

引用:
原帖由 賣火柴的男孩 於 2010-6-10 10:57 PM 發表

你有渠道知道?

呢d野講左好多次 發射衛星 火箭 其他國家有可能唔知?
美國知道失敗仲唔會大肆宣揚?  定係中國同美國做左朋友 大家一齊隱瞞?
何況 俄羅斯 法國 英國 日本其他國家呢  會有人唔知?

其 ...
回應一下師兄..
美國知道失敗仲唔會大肆宣揚?  定係中國同美國做左朋友 大家一齊隱瞞?
其實你可以話美國知又得...佢唔知也可以....點解咁講呢
中國試火箭既時間,好多都係爆兩野就冇左,基本上未飛得高就頭向下(中共唔報)
所以中國既運載火箭成功率係全球數一數二高
(冇記左錯官方好似話9x%)如果有師兄知道ma煩更正一下

引用:
原帖由 賣火柴的男孩 於 2010-6-11 02:25 AM 發表
如果你話係假 應該搵d 資料係來自一d 航天既權威
例如 NASA ESA JAXA
而唔係話用 一d 所謂既專家 講下就得

仲有中國官方係有 出黎反駁的
自己搵下新聞啦
師兄可以就以上既觀點睇返神七片段
咩專家講既都可以做假,信自己既眼睛

發射同爆炸都會有產生極大既熱力,美國既衛星連紅外線測唔到?你了解衛星有咩類型未?

引用:
原帖由 skylie. 於 2010-6-11 02:31 AM 發表
什么叫“中共條片”?
首先這個是一個國家行為,連此點都無想到,再講下去,便會引到你的政治觀點上去了吧?
....
妖,都ฟ ...
因為小弟有時候會到一d外國/台灣的討論區,
所以會用"中共"字眼,因為"中國"可以話中國大陸,也可以話中華民國

又係自我原則論戰勝物理定論?

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 02:39 AM 發表
發射同爆炸都會有產生極大既熱力,美國既衛星連紅外線測唔到?你了解衛星有咩類型未?
中國當然唔係到今時今日先試長征....
如果係爆炸,其實美國理論上都唔可以講d乜,
可以話係按計畫試起飛....可以話唔算係失敗
但有幾多成功,有幾多失敗...就不得而知..

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 02:41 AM 發表
又係自我原則論戰勝物理定論?
我冇推返個咩物理定論,只不過係表達小弟既小小見解

即係一個競爭對手失敗,但係你又可以睇住佢宣稱成功?
你知唔知發射衛星係一項大生意,唔係只有軍方或者本國政府會發射衛星,即係其他國家會搵一個吹水既國家幫手發射衛星

你無推翻,不過係你唔信就連d物理定律都唔信,總之就係唔信,對否?

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 02:55 AM 發表
即係一個競爭對手失敗,但係你又可以睇住佢宣稱成功?
你知唔知發射衛星係一項大生意,唔係只有軍方或者本國政府會發射衛星,即係其他國家會搵一個吹水既國家幫手發射衛星
首先...其他國家會搵一個吹水既國家幫手發射衛星<--中國係今時今日發射衛星係冇問題
再講競爭對手失敗,當然唔可以睇住佢宣稱成功,
但係我有個小小既問題..想請教下,  北韓人民知唔知佢地既衛星係進入海中預定軌呢?
如果未知,美國有何方法可以令北韓人民得知呢?

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-6-11 02:56 AM 發表
你無推翻,不過係你唔信就連d物理定律都唔信,總之就係唔信,對否?
其實小弟對宜方面有小小興趣,鐘意4出到其他討論區...軍事網等收集意見,觀點
對宜方面有自己既小小如見...

可必講北韓呢,你我都知道就算美國講北韓人都唔會信,更何況接唔接收到都係問題,
不過北韓接收唔到美國資訊等於中國接收唔到美國資訊?
中國有網民破億,d所謂網絡封鎖對大部份人黎講只係要浪費丁多時間既事,佢地都接收唔到?
ok,我當今日50年前既中國,真係接收唔到啦,咁係香港既你接收到呀?
咁我都有個小問題美國官方或者太空總署幾時發表過神7失敗既消息呢?
你可唔可以講俾我知個時間等我去太空總署同美國官方既網站搵下呢?
用你既論點,其實都係得美國知佢係唔係真係去左月球?咁美國又造假?
ps:我係信美國人有上過去既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]