• 瀏覽: 2,790
  • 回覆: 45
如題

我覺得中台軍事勢力將會愈來愈 懸殊

如果美國肯送核彈畀台灣,唔知會唔會對中共有強大震撼力?

因為中國攻台,意味將直接受到核攻擊.....一齊死

哈哈........美國送核彈比台灣....中國咪送番核彈比伊朗囉..........

引用:
原帖由 mancw01 於 2010-6-7 08:31 PM 發表
哈哈........美國送核彈比台灣....中國咪送番核彈比伊朗囉..........
但除左咁,無計啦

引用:
原帖由 惡人谷.小魚兒 於 2010-6-7 08:35 PM 發表

但除左咁,無計啦
根本上....統一是無可避免的事.....只是武統跟和統...的選擇
怪的就怪老蔣...敗家敗到台灣.......

引用:
原帖由 惡人谷.小魚兒 於 2010-6-7 08:26 PM 發表
如題

比台灣都唔知佢夠唔夠膽用

如果比中國知老美送核武去台灣
我驚未送到已經比中國佔領左台灣

引用:
原帖由 惡人谷.小魚兒 於 2010-6-7 08:26 PM 發表
如題

錯喇,
最好既令中國唔對台用武既方法係台灣回歸左中國,咁樣咪唔駛對台用武囉.
駛鬼要核彈

引用:
原帖由 aphroditehk 於 2010-6-7 10:33 PM 發表

錯喇,
最好既令中國唔對台用武既方法係台灣回歸左中國,咁樣咪唔駛對台用武囉.
駛鬼要核彈
這是遲早問題,如現在中國以這個步伐步向將來,中國成為世界強國,經濟可以左右世界,人民質素提昇到一個"文明"境地,那台灣自自然然會回歸祖國。

引用:
原帖由 RyuTang 於 2010-6-7 10:35 PM 發表

這是遲早問題,如現在中國以這個步伐步向將來,中國成為世界強國,經濟可以左右世界,人民質素提昇到一個"文明"境地,那台灣自自然然會回歸祖國。
認同,
就算真係軍事佔領台灣省
相信亦要幾十年同化,先可以令當地人接受中國統治.
那倒不如中國用幾十年提升自己,文明到左某境地台灣自然回歸.

引用:
原帖由 新殲 於 2010-6-7 10:45 PM 發表

認同,
就算真係軍事佔領台灣省
相信亦要幾十年同化,先可以令當地人接受中國統治.
那倒不如中國用幾十年提升自己,文明到左某境地台灣自然回歸.
其實人民素質幾有指標性,到現在我也對很多大陸同胞在香港的行為感到很不爽....... 唉......... 希望下一代的大陸人好好一點 (其實我上深圳看見很多中國的年輕一代已經很"文明"了)。

引用:
原帖由 RyuTang 於 2010-6-7 10:50 PM 發表

其實人民素質幾有指標性,到現在我也對很多大陸同胞在香港的行為感到很不爽....... 唉......... 希望下一次的大陸人好好一點 (其實我上深圳看見很多中國的年輕一代已經很"文明"了)。
冇民主,冇自由
on9先同你統一

引用:
原帖由 UC_0080 於 2010-6-7 10:58 PM 發表

冇民主,冇自由
on9先同你統一
係,統一的話,我諗燒中國國選都會被拉

大陸素質不好的基本都是老一輩拉,現在的80后,90后基本不錯了

引用:
原帖由 sejsjssjn 於 2010-6-7 11:54 PM 發表
大陸素質不好的基本都是老一輩拉,現在的80后,90后基本不錯了
世博.......................     中國80後也不見得文明 (80後的人,都30歲了,做左主婦老豆啦,即係去世博果批人囉)

其實你們是不是把某些事情想得過分美好了?統一或統治從來與“民主 自由 普選 人民素質...”這些詞彙無關.只與大炮射程有關,當然,如果BOSS心情好,可以為炮彈包裝上好吃的糖衣,僅此而已。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]