• 瀏覽: 3,435
  • 回覆: 25
真心討論,咪誤會

中國積極支持北韓,消極幫助韓國統一  (例如參加韓戰)

簡直造成了對大韓民族既大災難,大阻石

大家成日話美軍如何殘暴不仁,殺害伊拉克民,但,中國所作所為,都唔見得光明正大喎

我帶出既post係,遲下如果2韓統一,會唔會對中國進行征討?因為中國幾乎係分裂2韓既助手之一.....

咁美國唔係分裂韓國既助手咩
當年北韓攻入南韓 打到去釜山
如果美國唔幫手 你估個結果係點丫拿
又來呢招政治抽水
你又好快會變違規會員了

引用:
原帖由 凍啡 於 2010-5-21 11:56 AM 發表
咁美國唔係分裂韓國既助手咩
當年北韓攻入南韓 打到去釜山
如果美國唔幫手 你估個結果係點丫拿
又來呢招政治抽水
你又好快會變違規會員了
冇抽水,係疑問,不恥下問先係應該既,你不斷打壓人地發問,動輒批鬥,話人抽水,咁個板仲有咩討論空間呢??

更何況,我係以事論事,大家以前都講美軍不義殺伊拉克人民,當時唔通我又話你地政治抽水嗎?

我地係公道地去探討
而你? 明顯係只講中國唔講美國
好似講到大陸係唯一一個國家影響到兩韓分裂咁
所以呢 安息吧

你的無回應返自己抽水果個位~

其實係觀點角度問題.
邊個綜合國力勁,邊個軍力勁,就係邊個話事~

其實你話中國同美國搞到南北韓不能統一,其實仲有俄國,仲有西人國家,
唔係淨係中國同美國搞成緊樣.

而且,唔係淨係美國令到南北韓不能統一,
美國仲令到中國同台灣不能統一,
美國仲令到前蘇聯解體,
美國仲盲目支持以色列對抗巴勒斯坦,殘殺巴勒斯坦人,
美國仲陪養拉登對抗反美政權,唔要喇,就把拉登轉做恐怖份子

其實正正就講明,邊個勁,正義公理就係邊邊.

對住呢D政治抽水既人駛乜咁認真
同佢認真你就慘了

引用:
原帖由 凍啡 於 2010-5-21 01:00 PM 發表
對住呢D政治抽水既人駛乜咁認真
同佢認真你就慘了
t對住你呢種淨識話人抽水既人,真係對牛彈琴

哈哈 咁你咁唔鐘意咪過主囉
你唔抽水我可能正正經經同你吹
你開呢一種歪曲事實既帖 我仲同你認真?
食慒左你呀?

引用:
原帖由 凍啡 於 2010-5-21 01:39 PM 發表
哈哈 咁你咁唔鐘意咪過主囉
你唔抽水我可能正正經經同你吹
你開呢一種歪曲事實既帖 我仲同你認真?
食慒左你呀?
小心板主ban庶,你犯左挑釁會員罪,而且咁多粗口

引用:
原帖由 小李飛刀李尋歡 於 2010-5-21 11:53 發表
中國積極支持北韓,消極幫助韓國統一

簡直造成了對大韓民族既大災難,大阻石

大家成日話美軍如何殘暴不仁,殺害伊拉克民,但,中國所作所為,都唔見得光明正大喎

我帶出既post係,遲下如果2韓統一,會唔會對中國進 ...
唔多覺這一句是事實,事實上兩韓統一對中國最有利,原因好簡單,因為兩韓統一量不利美國!只一過大陸和南韓的交往有美國阻隔。

引用:
原帖由 amuro 於 2010-5-21 02:25 PM 發表

唔多覺這一句是事實,事實上兩韓統一對中國最有利,原因好簡單,因為兩韓統一量不利美國!只一過大陸和南韓的交往有美國阻隔。
咁大陸又參與韓戰

美國積極支持台獨...阻止台灣省回歸 咁又點計?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]