• 瀏覽: 5,529
  • 回覆: 82
引用:
原帖由 朱仔成=] 於 2010-4-9 11:37 PM 發表

印度係向世界證明資本主義會令國家強大既試點,一定唔會赤化
照幅圖o黎睇已經有三分一領土遭赤化,唔怪之得要外購咁多武器啦!要先「安內」而後「攘外」!

http://tuku.military.china.com/military/html/2010-04-09/139686_1341435.htm

引用:
原帖由 朱仔成=] 於 2010-4-9 11:37 PM 發表

印度係向世界證明資本主義會令國家強大既試點,一定唔會赤化
唔企係資唔資本既角度, 只要印度d人民可以生活好d, 都係一件好事.
但「如果」印度要強大就只能靠赤化, 咁亦係好事.

不過呢...其實講共產定係講自由平等, 我相信都有一定作用...
印度要既唔係 資本 或 共產, 而係去除階級觀念...
引用:

同樣地,中國沒有民主,所以民主有市場
所以咪年中唔少民主佬比人拉囉 XD
冇市場又邊有依d人出現?

不過呢, 民主到底係「由於果度少, 就會出現」
定係「文明發展進程中, 必然出現」呢?
依一點需要討論.

補充一點 :
就算果一百人唔係印兵, 而係美軍.
比一千人埋伏, 都一樣會有好大既傷亡.
只不過美軍裝備好少少, 支援又快少少, 可能死少d咁解.

所以講佢比人埋伏而死人, 這不是印度才會有的錯.
至於你地話佢地點解入人地頭唔小心d...咁就要睇下佢地當時身處既位置, 係咪真係"明顯可能出事"了.

引用:
原帖由 朱仔成=] 於 2010-4-10 12:13 PM 發表

你既然討厭我
不要來這個區吧,走呀
好行夾唔送
這區大多數人都想你走 快點返回友壇火影版

引用:
原帖由 朱仔成=] 於 2010-4-10 12:13 發表

你既然討厭我
不要來這個區吧,走呀
好行夾唔送
若人人都像你一樣, 我一定走.

只可惜單單看你被ban完再ban的那副德性我就不用走了.

http://mil.news.sina.com.cn/2010-04-09/1709589870.html

印度後備部隊士兵抱怨缺吃少喝無力打武裝分子
http://www.sina.com.cn  2010年04月09日 17:09  環球網

環球網實習記者李宗澤報導,據《印度時報》4月9日消息,由於納薩爾派打死印度中央後備員警部隊70多名警員,印度政府正式宣佈將殲滅這一反政府勢力,然而印度不少士兵卻抱怨,印度政府無法提供有效的後備措施,所以無力打擊納薩爾派武裝分子。

這些印度士兵主要抱怨印度政府沒有提供充足的食物,空著肚子上陣的滋味讓人難受,甚至連充足的飲用水都無法提供,另外,由於霍亂肆虐,印度政府的醫療設施又相對貧乏,這對士兵們打擊武裝分子更添困難。

一名中央後備員警部隊警員稱,“不但沒有合格的醫生,甚至沒有像樣的藥店,當地的醫生不管什麼病都開一樣的藥,離戰場最近的醫院也要很遠,然而對於蹲守或部署在偏遠叢裏的士兵來說,這還不是唯一的困境。”

據悉,除了缺少醫療輔助,士兵們還抱怨到處都是有毒的昆蟲和蛇。這名中央後備員警部隊警員稱,“晚上的的時候,你根本不知道什麼東西咬或蟄你,所以就別提巡邏了,甚至在帳篷裏都不安全,要是被蛇或有毒的什麼東西咬上一口,就沒機會搶救了。”缺乏飲用水是另一個困擾士兵的問題,水泵本來就有限,還不時因為電力缺乏原因無法使用。

在這樣的情況下,印度政府根本不讚賞士兵工作好,還以紀律鬆散為由批評這些士兵。對於遠離陣地的政治家來說,發動戰爭很容易,然而那些士兵在裝配低效的情況下還要拼死拼活。

引用:
原帖由 朱仔成=] 於 2010-4-11 11:47 AM 發表

笑話...........
笑話?你家鄉嘅時報都係咁報導喎!

http://timesofindia.indiatimes.com/india/No-water-food-or-medicines-Now-go-fight-biggest-threat/articleshow/5775869.cms

(唔識英文可以用google翻譯下!)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]