• 瀏覽: 5,649
  • 回覆: 72
引用:
原帖由 javen321 於 2010-3-29 12:55 PM 發表
先搞清楚地理位置,再講政治,后談軍事,如果中、俄吾理北朝的話,你認為北朝可以頂到今時今日嗎?你認為美國佬進駐北朝,中 ...
無錯   如果唔係  係俄 中有壓力   北韓一早變左  阿富汗  伊拉克     伊拉克連核武都無  比美國誇大 有大殺傷力武器  就被美帝入侵   北韓狂試射核武都無事

奇實今次事件係唔係同美國迫中國人仔升值有關??

1 Google(美國隻棋) 前排聲稱被黑客入侵(迫人仔值的開始)  揚言要退出中國大陸

2 之後美國出聲要人仔升值,中國彩佢都有味

3  Google就即刻話退出大陸轉移到香港,理由係........  (Google真係有咁偉大嗎?)

4 過左一排北韓(中國隻棋)就整一野比南韓(美國隻棋)嘆

可能性高嗎?

幣值問題唔會搞到咁大單
始終南北韓開戰對中美無好處
中美都唔會搞任何野去挑番起兩韓問題

引用:
原帖由 凍啡 於 2010-3-29 04:45 PM 發表
幣值問題唔會搞到咁大單
始終南北韓開戰對中美無好處
中美都唔會搞任何野去挑番起兩韓問題
幣值=美國國債=中國持有美國國債=人仔升值=美國可以想還少D錢

幣值問題點會唔大

師兄可唔可以唔好斷章取義
我幾時話過幣值問題唔大??
我只係話 幣值問題唔會令到中美響朝鮮問題上郁手
朝鮮問題等於一個計時炸彈
中美都唔會想佢爆
我頭先所講既野只係咁樣

一打仗

北韓 D 兵從陸路入 南韓

係外國人眼中 , 亞洲人個個樣一樣 , 唔識分

到時唔知點分 南北韓 兵

你打仗睇到人地樣先定軍服先?陸路有地雷~要時間

如果係北韓設立南韓既軍事基地,咁係唔係表示南韓認為北韓係一個獨立既國家呢?北韓同美國既政治問題解決唔到,如何俾美軍設立基地,不過如果兩韓局勢升格,例如李總統突然宣稱今次巡邏艇既事件係北韓做既,要開戰喇,中俄(特別係中國)大可借協防為名(中國同北韓係有美韓安保條約相同既防衛條約),派兵入北韓比南韓兵入北韓既政治問題對比就少好多

引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2010-3-28 04:55 PM 發表
以北韓和美國間的代差而言, 除非北韓有大量可射到美國本土的核武或以特工攜帶大量核皮箱炸彈成功進入美國境內(可能嗎??), 否則美國佬會毫不猶疑......
兄弟,你真係咁樂觀? 美國佬會毫不猶疑地.......

閣下不少看, 也太不了解美國了, 難道事已至此, 北韓臨死一擊可能會導致美國多年來在東亞布置的形勢崩潰的話, 美國可還有猶疑的時間嗎?不打不行. 而且歷史証明有任何國家意圖以戰爭手段損害美國利益之時, 美國可是會動真格的!!

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-3-28 11:50 PM 發表
人地係打手,咁你係咩?
佢係咩?同佢ID一樣短命,沒幾天就被鎖(ID就是一個虛擬人物的信用,反映人對言論重視),視誠信為無物,再開再垃圾文,垃圾ID垃圾人垃圾言論(不負責任的荒謬文~誠信破產),看沒幾天又被鎖,地獄又天堂之後恐怕又會有變變變生命力無限再生,之後又金手指無限復活,生死輪迴,無間地獄之類

引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2010-3-30 01:10 發表
閣下不少看, 也太不了解美國了, 難道事已至此, 北韓臨死一擊可能會導致美國多年來在東亞布置的形勢崩潰的話, 美國可還有猶疑的時間嗎?不打不行. 而且歷史証明有任何國家意圖以戰爭手段損害美國利益之時, 美國可是會動 ...
美國有心要打的話,伊拉克明明冇大殺傷力武器,都會老屈佢有,打左先算!

美國唔敢打的話,就算你炸沉佢盟友的戰艦,佢都會第一時間出黎話冇證據顯示係北韓做既!

所謂打狗睇主人,北韓後面有兩個靠山,美國佬就算忍無可忍,還是仍需再忍!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]