• 瀏覽: 5,144
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 成家大細跳落黎 於 2010-3-27 19:45 發表
北韓有核武,南韓有冇先
北韓核彈的射向基本上是在美日BMD攔截範圍之內,而且南韓空軍可是
已經擁有打擊北韓戰略縱深的能力

引用:
原帖由 機龍 於 2010-3-27 07:49 PM 發表

北韓核彈的射向基本上是在美日BMD攔截範圍之內,而且南韓空軍可是
已經擁有打擊北韓戰略縱深的能力
my friend 機龍

大韓民國總統話佢地隻艦可能係自爆 ...
請問有無高手知道該款巡邏艦有咩爆炸物存放在於艦尾???

艦尾既兩座76快砲彈藥庫

瓷器撼缸瓦....我諗南韓沒禁蠢掛

引用:
原帖由 黑魔君 於 2010-3-27 08:54 PM 發表
艦尾既兩座76快砲彈藥庫
Otob76,彈藥唔係分裝式,安全度高,自爆機微乎其微,我打死都唔信唔關北韓事

係唔係 76奧圖炮??

引用:
原帖由 y98141 於 2010-3-27 08:58 PM 發表
瓷器撼缸瓦....我諗南韓沒禁蠢掛
睇李明博今次處事手法都知佢唔想搞大件事,因為沉船消息一傳出,韓元對換率即時大趺,金價急升,如果真係對外公佈係北韓做,我諗南韓經濟一定有麻煩出現,大事為重呀

引用:
原帖由 warick 於 2010-3-27 09:41 PM 發表
係唔係 76奧圖炮??
76mm艦砲好似係得otob一隻最好用

甚麼核武?不能裝上導彈的超級核地雷??

北韓軍號稱百萬,但在主力裝甲部隊方面只有六十年代裝備。面對韓國自產及俄式第三代坦克,只怕........
空軍嘛......北韓的第三代戰鬥機只有24架米格29, 還是最初期型.......
另一方面, 北韓有那麼多油給自己部隊嗎? 五十年前的韓戰, 即使力量遠大於南韓及駐韓美軍24師, 北韓軍也用了兩個月才打到斧山, 現在在油料短缺的情況下, 怎打??
是的, 打起來, 首爾會成廢墟, 但當南韓有覺悟之心,和北韓拼死之時, 即使玩人海戰術, 北韓也不是對手. 別忘記南韓有五千萬吃得飽飽的人口, 是人家2400萬饑民的兩倍!!而且, 美軍駐韓第八軍(3萬多人)及空軍的第七航空軍, 以及美國駐日部隊隱形了??

北韓仔發窮惡
窮人可是很可怕的

南韓完全犯不著同北韓打,雖然軍力南韓高北唔止一皮,但係要養起果2400萬個形同災民既北韓人先係大問題,加上首都經濟圈玩完,無二十年都唔駛旨意可以再有今日既繁榮境況,北韓就口硬心軟,保住自己既皇朝就可以還神喇,諗下萬一北韓自己唔得,中國,南韓如何善後仲好
北韓仲買過幾架31既,不過有幾多可以飛就.......

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2010-3-27 09:33 AM 發表
韓國海軍一艘警戒艇26日晚,在朝鮮半島西部海域值勤時,船尾因不明原因爆炸破孔沉沒,艇上有官兵104人,暫時已有58人獲救,據報部分人獲救時已經喪生。海難消息傳出後,韓國總統李明博召集緊急安全會議,下令加緊救人 ...
睇報紙又話係魚雷打沉...都吹水

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]