• 瀏覽: 2,999
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 harryharryeric 於 2010-3-18 05:19 PM 發表
飛機囉…

拿,你無話過唔俾用飛機呀
飛機如果有用,點解歷史上每次攻堅都會用坦克做力呢?
如果你用飛機,咁防守果一方要點防?高射炮work?

引用:
原帖由 y98141 於 2010-3-19 11:52 AM 發表
直接繞過去,包圍再同步兵合擊

庫爾斯克會戰就係因為德軍強攻導致坦克損毀過大
防守陣唔會得一條塹壕,兩條塹壕之間後方又會有一條

樓主唔好轉彎抺角,
你擺明講緊BATTLE KURSK的情況

引用:
原帖由 michaelng9278 於 2010-3-19 05:59 PM 發表

飛機如果有用,點解歷史上每次攻堅都會用坦克做力呢?
如果你用飛機,咁防守果一方要點防?高射炮work?
有用=主力?
踢波叻的球員都唔係個個做前鋒,FUNCTION唔同自然有唔同用法
另外,坦克自己極受地形限制

你自己無提供咩資料,叫人討論D咩
你緊講法,個TOPIC已經無咩好講

引用:
原帖由 Jagdtiger 於 2010-3-19 08:24 PM 發表

有用=主力?
踢波叻的球員都唔係個個做前鋒,FUNCTION唔同自然有唔同用法
另外,坦克自己極受地形限制

你自己無提供咩資料,叫人討論D咩
你緊講法,個TOPIC已經無咩好講

引用:
原帖由 michaelng9278 於 2010-3-20 06:13 PM 發表

你自己無力反駁的話,就咪話人off topic
你自己logic有問題,點討論根本係無用

引用:
原帖由 雞仔成 於 2010-3-30 08:22 PM 發表

地雷係有壓力先會爆炸
高温可以熔咗個雷

用拆地雷坦克都ok
不過有d地雷壓完過幾秒先爆
好陰濕,,,用工兵都ok
無時間,好似2戰某戰役
直接用坦克開路
軍隊在後

樓主的問題是...在「戰壕」前佈雷

別說什麼拆雷機械人  金屬探測器= =這些應該是戰後處理方法

除非你說敵方的戰壕無人  咁就無野講...

如果該地點只有一條路 或 非攻不可

那就是很簡單的衝過去...傷亡很大?打杖就是殘酷~戰爭中無人道  何況是二次大戰

有人提倡用飛機...二戰雷區如馬蟻般大量...航空兵能清理多少
更何況...步兵根本叫唔郁空軍幫手  除非該區有特殊戰略支援

更離譜的是  火油...原子彈= =
地雷是埋在泥土下...火燒  對地雷結構應該無礙  何況樓上也回覆了...損毀的地雷更危險

原子彈?!...根本就是搗亂= ="

用泥裝滿幾個汽油桶連在一起
用長樹幹從後推到平排轆過去

運幾車唔合格既加重及表面粗糙保齡球俾軍人轆過去

引用:
原帖由 friendlysold 於 2010-4-10 09:52 AM 發表
運幾車唔合格既加重及表面粗糙保齡球俾軍人轆過去
附近一定有保齡球加工廠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]