• 瀏覽: 10,975
  • 回覆: 44
點解香港唔可以好似澳門咁派錢既?

成日見澳門派錢 好羨慕

引用:
原帖由 chion2005 於 2010-3-17 08:51 PM 發表

成日見澳門派錢 好羨慕
單係人口已經差好遠
同一筆錢, 香港人分連五百都無
提出黎盞俾人鬧

引用:
原帖由 chion2005 於 2010-3-17 08:51 PM 發表

成日見澳門派錢 好羨慕
好羨慕 X2

引用:

成日見澳門派錢 好羨慕
派錢只係搏掌聲
攞D 錢黎做建設, 咪仲好..

兩地人口大差異呢,
各有前因莫羨人, 知足常樂 !!!!

引用:
原帖由 lungkk 於 2010-3-18 11:19 AM 發表
放棄條中速膠鐵已經足夠每人派一萬!多過澳門!

哦? 咁不如中國同香港既外匯儲備, 全部派晒比香港人, 1人分到40萬

引用:

成日見澳門派錢 好羨慕
你估香港派錢會冇人出來反對?
人人都派...點解富豪如李+x都有得派, 派比佢一d用都冇,錢應該派比最需要既人...
選擇性去派...點解派比佢唔比我? 我年年納稅,點解福利冇我份?
.....

有派~派左落強積金~

其實市民要體諒香港正苦, 正苦有佢既難處,............高官日日上咸網都有十幾萬一個月, 正苦做野好難,好辛苦嫁

幸好政府唔似得澳門,例如綜援出雙糧,唔知點收科。

引用:
原帖由 lungkk 於 2010-3-18 11:19 AM 發表
放棄條中速膠鐵已經足夠每人派一萬!多過澳門!

就甘派一萬比你又如何?
一百萬又點?
唔識去用派比你既錢去令你有第2個一萬
派多多錢比你都係會用得哂

話就話高鐵平均用每個市民一萬
但係個實際proportion係咪甘先?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]