• 瀏覽: 14,090
  • 回覆: 239
車!
一場 show 之嘛, 使唔使道歉呀??!!

引用:
原帖由 dogface_48 於 2009-10-9 01:34 PM 發表
車!
一場 show 之嘛, 使唔使道歉呀??!!
agree ............

引用:
原帖由 市政局主席 於 2009-10-9 02:37 PM 發表
道歉?多餘!
沒有錯

算把喇, 請嗰個傻嘅, 被請嗰個隨左EQ高之外係無腦既, 類鬥類。。。

引用:
原帖由 lp_hk 於 2009-10-9 12:22 PM 發表

尼d叫風度.明知卑人插,仲係滿口好話,和和氣氣.

插人d人,你地同人有得比嗎?
同意,有幾個問題我覺得周小姐答得幾好,
同樣問題問返d學生,我相信99%會答得差過佢。
而且,睇返d問題,跟本就有問題,同埋個教授死問同一個問題代表咩?
1. 周小姐所答並非教授想要答案。
2. 教授想周小姐出醜。
無論1定2,都肯定係個教授唔o岩,而家係你請人地黎,你落到人面又代表乜?
所以,科大道歉係應該。

引用:
原帖由 lp_hk 於 2009-10-9 12:22 PM 發表

尼d叫風度.明知卑人插,仲係滿口好話,和和氣氣.

插人d人,你地同人有得比嗎?
其實老實講
周小姐今次... 大家唔係無學到野既

我直係睇到佢既 EQ 同埋風度
而呢D, 正正就係佢既成功之道

你去問一個小學生一條中學既問題, 人地答唔到就笑人, 可笑既只係你地自己.
係咪一個人紅就要等於博學多才呢? 係咪博學多才就一定會紅呢? 周秀娜有冇話佢自己博學多才, 能言善辯呢
反而佢既勇氣, 風度同待人處世之道實在令我刮目相看. 出尼社會, 學歷只係入埸卷, 之後既成功與否, 極大程度上係睇你既eq同待人處世既態度

你地成班話周秀娜冇腦既人, 先係冇critical thinking 既人, 人云亦云.唉

引用:
原帖由 royrac2 於 2009-10-9 04:41 PM 發表
你去問一個小學生一條中學既問題, 人地答唔到就笑人, 可笑既只係你地自己.
係咪一個人紅就要等於博學多才呢? 係咪博學多才就一定會紅呢? 周秀娜有冇話佢自己博學多才, 能言善辯呢
反而佢既勇氣, 風度同待人處世之道 ...
同意

唔知下次大考, 題目太刁鑽, 搞到好多學生唔識答... 又需唔需要對學生致歉呢... 真係多鬼餘...

周小姐多d睇書啦!
撐你架!

引用:
原帖由 hwwong 於 2009-10-9 06:29 PM 發表
唔知下次大考, 題目太刁鑽, 搞到好多學生唔識答... 又需唔需要對學生致歉呢... 真係多鬼餘...
無野既, 中學生考試你出大學生程度既題目, 仲要唔係人地修個科, 好明顯係出題果個既責任

由聽到 科話要請周出席時 真係唔明白點解 
如果要利用這些作賣點  實在不知再要說什麼話 

下次講犯罪學 也可請犯人現身直說
講禁毒 就更該要那些毒犯人士作嘉賓
論援交 找幾個賣淫女子 傾下計 .....

周x娜既成功  是否這就等同大眾的期望成功 要是我身為父母 有女兒 就是想她借這些作為成功之道 也許其他人可以  但個人來說 便例外 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]