• 瀏覽: 15,692
  • 回覆: 163
引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 08:11 PM 發表

做錯事........都有分大事,,,,,,小事,,,,,,,,,,咁你仲未知乜事 ...........我已經冇辦法同你討論落去

......
上一代人嘅仇恨要而家呢一代承擔,你仲認為冇問題我已經冇辦法同你討論落去

信日本人會改過,真係母豬都會上樹,這是民族根性問題。

所以我對日本分得好清楚,興趣歸興趣,仇恨歸仇恨。

大和民族有佢優點,但係缺點都非常大。(民族侵略性,民族自大性。)

所以我見到日本有咩天災人禍,我會好高興的。

睇下幾時有國家再送幾粒毀滅武器去

搞笑,就好似睇日本AV就唔可仇日?

咁全香港大多數人食過日本料理咪全部唔準反日??

係大學生間屋到搜到日本AV係唔係全部要似叛國論處啊

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-10-14 08:19 PM 發表
我覺得大家應該原諒 日本人

因為呢個仇恨繼續落去

只會大家受苦

既然現在 日本人 已經改過自新,大家應該去接受佢地
豬閪成終於出黎囉 熱烈歡迎

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 09:43 PM 發表

[上一代人嘅仇恨要而家呢一代承擔,你仲認為冇問題]...........係冇問題架....正常之極................有些.國債........還幾代都還唔哂............唔通唔洗承擔
仇恨≠國債
你咁愛國,又唔見你去反八國聯軍
佢哋嘅仇恨都係還幾代都還唔哂啊

引用:
原帖由 grandv08015 於 2009-10-14 09:24 PM 發表
信日本人會改過,真係母豬都會上樹,這是民族根性問題。

所以我對日本分得好清楚,興趣歸興趣,仇恨歸仇恨。

大和民族有佢優點,但係缺點都非常大。(民族侵略性,民族自大性。)

所以我見到日本有咩天災人 ...
民族根性問題
好一個民族根性問題
咁我知啦,中國人民族根性問題就係欺善怕惡
人哋西方國家當年都有打中國啦,又唔見你哋仇佢哋?
係咪因為受得佢哋恩惠多,唔記得當年清朝點比佢哋打?
而日本就冇咁強實力,所以就係咁仇視佢哋啊?

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 09:58 PM 發表

[點解你唔知日本人做過乜事,,,,到處,,殺害平民百姓....姦淫擄掠]........西方國家當年都有打中國時.....有冇咁做...................點解中國人只反感日本人而不是西方人................你講左咁耐重未知 ...
唉哎
你認為英法聯軍,八國聯軍冇咁做咩
好啦,當係冇啦
但淨係火燒圓明園呢樣你都應該知啦掛
搶奪無數中國文物你應該知啦掛
試問咁做會比日本人好好多咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]