• 瀏覽: 4,675
  • 回覆: 64
如果有大國覺得有利可圖,向反政府份子提供訓練和武器,都可以搞到好混亂,
但要達到車臣的情況,可見的將來也難看到,
維族人出師無名,而且沒有維族武裝力量,難有作為,
新疆除了維族和漢族,還有很多民族,唔係某一民族可以玩哂的

前排個單野,公安可以系幾日捉左上百人,其中絕大部份系當地維吾爾族人幫手既,維吾爾族有八百萬人,但系點搞都系得百來二百人系人多既地方,以傷害小朋友來引發恐慌。根本無人附和佢地。。。睇得多法輪報個D作大野遲早同社會現實脫節。。。

純粹陰謀論~
新疆班維族唔係想搞獨立~ 而係要踢爆俾中共管治好痛苦~
中共班友多數係漢族人...
好可能呢班友~ 想搞大件事...
拿拿林等中央罷平班維佬...

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-9-20 10:48 PM 發表

唔係曲線呀

我一向都係親共愛國
現在共黨是一黨專政,你話自己親共就去講民主 ,你個d唔係曲線是咩

引用:
原帖由 嚐血的魔靈II 於 2009-9-20 01:45 PM 發表
新彊遲早獨立成功

新彊本身就係屬於當地人

點解中國係要強迫佢地歸入中國呢?

我真係唔明喇....
我不清楚維族是否新彊的當地人,但你要知道不是當地人就可以話獨立成國,
美國的當地人你知是那種族群,現在都不是他們獨立成國.

引用:
原帖由 220 於 2009-9-21 04:02 PM 發表

我不清楚維族是否新彊的當地人,但你要知道不是當地人就可以話獨立成國,
美國的當地人你知是那種族群,現在都不是他們獨立成國.
真正美國佬係印第安人~ 而唔係牛仔~

引用:
原帖由 嚐血的魔靈II 於 2009-9-20 01:45 PM 發表
新彊遲早獨立成功

新彊本身就係屬於當地人

我真係唔明喇....
唔 明 因 你 唔 很 接 受 新 疆 永 遠 是 中 國 的 這 事 實
情 形 就 像 有 自 閉 症 的 人 一 樣 永 遠 活 在 自 己 的 世 界 一 樣 , 不 很 接 受 外 界 客 觀 的事 實
希 望 你 能 放 開 心 胸 看 看 真 實 的 客 觀 世 界

引用:
新彊遲早獨立成功

新彊本身就係屬於當地人

我真係唔明喇....
你已經觸犯左"意圖分裂祖國罪"同"煽動民族仇恨"
網上既言論都要負責任架
之前英國都有人定左罪

新彊自元朝已經係中國既領土
新彊已經被漢人同化左啦

一定唔會

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-9-20 01:50 PM 發表
其實 新彊 只要有民主,我覺得獨立無所謂

唔通 中國 派出 練金術師 去殺哂佢地咩
如果變成台灣金有"民主"我就寧願不要了

一定唔會
有解放軍在
班友好難搞得出樣
搞得愈大 中正共產黨下懷
共產黨以"鬥爭"起家
同佢係玩唔過的

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-9-22 10:26 AM 發表

但是 台灣 最起碼 馬總統 會向人民道歉

我就唔信 胡主席 會向人民道歉
嘜最近佢有痛腳俾民眾找著嗎???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]