• 瀏覽: 25,393
  • 回覆: 347
引用:
原帖由 lam_km 於 2009-9-11 02:05 PM 發表
以上分析只是你個人判斷。
係架...

係個人判斷,同你既判斷一樣,係個人判斷。
只係因為你判斷咗係傳媒小事化大,
我覺得依照小事化大既時序嚟睇,
似乎係出咗新聞會單嘢之後先至越來越多左派既行動,
因此覺得自己既判斷都有啲道理,
攞出嚟同你交流吓啫.....

唔係話你一定要同意我果啲,
我只係想睇睇你係咪有心要討論問題啫......
因為大家都有論點,
我就只可以從態度上睇睇邊個更加值得我信任佢有誠意咁解。

指控新疆武警的是林子豪, 林子豪是原告, 新疆武警是被告, 林生的指控非常嚴重。

now新聞台攝影師林振威表示,當時情況混亂,他看到無線記者及攝影師被打,於是舉機拍攝,「大約兩秒後被人捉住,沒收了攝影機,被人制伏地上」。他遭到大約3人輪流毆打,眼鏡打到飛脫,額頭腫了一片,褲子亦被扯破。

林子豪表示,有武警以槍指向他,他即時舉高雙手作投降狀,隨即被按倒地下,繼而有4、5個武警對他拳打腳踢。雖然他當時手持有無線電視台徽的咪,並且大喊「不會反抗」,但武警未有停手。林子豪又說,他目擊6、7個武警按倒劉永全,即使劉出示採訪證,仍飽受拳腳之苦。。

點解記者衝到警戒線, 仲要前個遊行示威人士?
在林子豪的口供就聽得出, 武警係要對付不理勸喻衝入警戒線的人, 不分你是什麼身份, 都有責任配合軍警的合理要求, 維持社會治安!

當時已警戒在場人士解散, 勸喻無效後, 再向在場人士示警會放催淚彈, 記者都仲唔離開, 那他們和在場不離開的人士有什麼分別? 林子豪都講左當時已施放 2-30枚催淚彈, 仲乜仲要在場? 無腦至此, 簡直是記者之恥 !

林志豪的證詞,  我在 3間電視台的訪問都聽到, 他要被制服的原因就是他在遊行人士第一線,武警執行任務維持烏市的社會治安穩定, 避免兩族撕殺,而他的所謂被打, 由表面傷痕看, 是言過其實, 最多都是被制服時, 有多少瘀傷,而劉永全大隻 D, 由片段見到, 他的反抗力亦大過林子豪,所以他的瘀傷亦多於林子豪。

http://www.youtube.com/watch?v=8O_e3Ou78sA
烏魯木齊群眾示威  三名香港記者被武警狂毆 @ TV B NEWS 2009-09-05

-------------------------------------------
好似有啲道理,但係太長,我承認我閱讀不足,要再研究下。

外交部?  

香港幾時脫離左 中華人民共和國 ?

自大到以為香港有一個 "國" 的地位??

甘 "有" 常識定是... 有意俾個氹人踩? 似玩野多喎.

引用:
原帖由 今生何求 於 2009-9-11 09:26 發表
  我地中國仍是泱泱大國,六四那些貪生怕死之輩,佢地咁想去外國生活囉,咁就等佢地班六四鼠輩永留海外,客死他鄉囉,還定佢地都咁唔喜歡祖國喎
睇見今時今日既吾爾開希就......  
當日仲有人話佢個名, 中國開始有希望, 今日睇尼....

引用:
原帖由 看電視 於 2009-9-11 14:14 發表
指控新疆武警的是林子豪, 林子豪是原告, 新疆武警是被告, 林生的指控非常嚴重。

now新聞台攝影師林振威表示,當時情況混亂,他看到無線記者及攝影師被打,於是舉機拍攝,「大約兩秒後被人捉住,沒收了攝影機,被人 ...
嘩! 講到好似身臨現場, 獨家報導咁喎!

林子豪講0野幽默又抵死, 夠吉屎, 抵讚!

引用:
原帖由 classicho 於 2009-9-11 02:10 PM 發表

無人會理你ga
因為香討的文化
係陰謀論式的分析才是最合理的分析
根據這原則
九龍皇帝是原告,林子豪是被告,九龍皇帝的指控好嚴重啊
九龍皇帝請你做打手都用下common sense啦
林子豪有証有據,指控嚴重怕什麼?
大陸公安無証據,就是老屈
你不要說「懷疑」、「或者有片看」、「或者無傷」,這是無人信的,這些不是有証據
你有實証先來講啦~~~不要「或者有」,「懷疑」

如果個個通識學生都信你講的說話,死得
信都信有証據的記者,不是無証據的懷疑

問得好......支持

你這些不是証據,是亂up
什麼「我相信公安會以什麼什麼來代替"煽動"」,你在講什麼呀?
現在公安屈人煽動呀,你就扮晒官,幫公安答會以第2條罪告記者,你無野嗎?
你根本就解釋不到~~~~你無証據,轉移視線

又是「我相信」、「或者會有片」
你這些不是証據囉~~~~請你不要再拿出來了

俾面六叔ja
年年捐咁多

引用:
原帖由 九龍★皇帝 於 2009-9-11 03:33 PM 發表
自己在以下找答案

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=10567274&extra=page=1
不如你解釋下,點解新疆政府話佢地3個涉嫌煽動搞事,
但又唔捉佢地番去調查既?
奇怪奇怪...

太具挑釁性的提問,這裡不是香港式的新聞自由.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]