• 瀏覽: 3,407
  • 回覆: 21
1,日本軍備用性價比去睇永遠都係差既,
2,呢度係指反潛直昇機,未計其他既各類型直昇機,即係如果日向載滿十一架機,當中有五架係對潛用,其他就係d運輸呀通用型果d啦,以佢就係十四架就係當中有九架對潛用

其實無為咩既,表面既原因係要換上一代既直昇機艦(白根級,榛名級),但係白根級就唔係以日向咁有全通式甲版既,以日向點解要用呢,好簡單,一,通過日向去試下周邊國家既反應(包括美國),因為日本唔係一個正常化國家,即係佢經強,政軍都弱呢點係日本一直以黎既心病,佢想試下用日向去睇下中韓既反應,美國又會唔會因為日向既出現,對日本係呢種大型船艦好似f2咁出術呢?
二,通過日向級去得到累積建造同類型既大型船艦既經驗,

日本一向重於反潛由冷戰防毛子到今日防中國,美日都拉起一條可靠既反潛線,假設pla對台或者係東海同日本對上佢地對pla潛艇既威脅就好大

今次升降台設係則邊,串到佢........武裝又點??W兄吾好再同我講9部反潛機加幾支彈,吾算直升機航母.......

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-9-1 02:27 PM 發表
小朋友又出動亂up????

望清楚張圖,再去諗下,若果22DDH係直升機航空母艦,佢一樣唔能夠順利操作STOVL戰機.....

況且,日本和平憲法無寫過話日本唔可以擁有航空母艦woo......

By the way,人地裝幾多武器系 ...
等陣.......我幾時話反對佢有直升機航母......你搞清楚好wo.........
佢有航母仲好,反正我想睇下新航母

22DDH同日向一樣,都係全通甲板設計的反潛護衛艦,不過在護衛艦而言其噸位的確很大,據說准排就有20000噸。

whatever, they will make a even bigger one in the future anyway

如果是 DDH 就不是航母嘛,正確是直昇機驅逐艦呢。

看來這艘 22DDH 將會是強代版日向級,不過我對 JMSDF 的新型驅逐艦 19DD 比較有興趣呢。

引用:
原帖由 辟易仔仔 於 2009-9-1 08:13 PM 發表
如果是 DDH 就不是航母嘛,正確是直昇機驅逐艦呢。

看來這艘 22DDH 將會是強代版日向級,不過我對 JMSDF 的新型驅逐艦 19DD 比較有興趣呢。
服左你...........其實你估下佢叫CV會點. .........周圍國家實插死佢..........
不過無論點講,講部野係航母實係白痴...........不過都要進一步睇下佢設計先,不過日軍的而且確逐步嘗識越界,這部野大小有得同戴高樂號比................同埋大家留意下佢個起降台........日軍基本上想慢慢越線,等我地適應........遲D起航母反應就冇咁勁..........
上面係日向,下面係19DD

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-9-1 20:24 發表
服左你...........其實你估下佢叫CV會點. .........周圍國家實插死佢..........
不過無論點講,講部野係航母實係白痴...........不過都要進一步睇下佢設計先,不過日軍的而且確逐步嘗識越界,這部野大小有得同戴高樂 ...
DDH = 航母?

老老實實,是航空母艦來又如何呢,日本要買入 F-35 的話就應該一早參加 JSF 項目了。

現在是日本認為參加 JSF 項目會得不到當中的主要技術而不加入呢。

就算是航空母艦來,只要對日本憲法有認識就知道,這艘 22DDH 搭載的直昇機是反潛,所以不算是攻擊性航母呢。

如果有國家為了這而炒作的話,恐怕只能說該國家沒有半點智慧了...

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-9-1 08:24 PM 發表
不過無論點講,講部野係航母實係白痴...........不過都要進一步睇下佢設計先,不過日軍的而且確逐步嘗識越界,這部野大小有得同戴高樂 ...
hey mind your terms the lower one is 22DDH instead of 19DD, 19DD is the proposed new destroyer of JMSDF

強代版日向 只有 19500TON ~ 不太夠 啊 對於用來當CV 用~
當然佢可能慢慢來的 造LA~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]