• 瀏覽: 2,044
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-31 03:56 PM 發表

多訂單???何以見得呢????
07年俄羅斯出口比例係25%,僅次美國

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-31 15:56 發表

多訂單???何以見得呢????
實情是,俄軍內部有很大的更新換代需求,奈何預算不足,
想換也換不了,最多只能小批量購買

出口用的新裝備推陳出新,自家的舊裝備卻持續老化...

引用:
原帖由 機龍 於 2009-8-31 04:14 PM 發表

實情是,俄軍內部有很大的更新換代需求,奈何預算不足,
想換也換不了,最多只能小批量購買

出口用的新裝備推陳出新,自家的舊裝備卻持續老化...
又吾可以咁講......俄羅斯的確購買左吾少軍備
你估1000部T-90吾洗錢???俄羅斯前幾日先買左100部戰機,再加上俄羅斯換緊代,而家俄羅斯買的都係過渡,始終下一代戰機未出

印度海軍下令停飛所有海鷂戰機這個是事實,
又為何不能有呢d新聞!?

放係到好似有d怪姐

禁入去"武器裝備"果part還有大把"假想敵"既武器更新新聞添~

eg:
日本伊勢號直升機驅逐艦下水

美研制軌道轟炸機 俄研S-500應對

等等~

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-8-31 04:22 PM 發表
又吾可以咁講......俄羅斯的確購買左吾少軍備
你估1000部T-90吾洗錢???俄羅斯前幾日先買左100部戰機,再加上俄羅斯換緊代,而家俄羅斯買的都係過渡,始終下一代戰機未出
哈........我右真係想知......T-90值幾錢喔.............印度就係俄羅斯T-90最大買主.....
印度第一次......以7億美元....購買左310架T-90...........其中優惠條件係其中186架由俄方提供零件.....係印度南部...阿瓦迪兵工廠組裝..........第二次以9億美元購買400架T-90鑑於第一次T-90性能欠佳........要求俄方改裝法國熱視儀等裝備....及售後維修服務.....

俄羅斯d單多到做唔黎,真係一百歲唔死都有新聞

引用:
原帖由 黑魔君 於 2009-8-31 11:35 PM 發表
俄羅斯d單多到做唔黎,真係一百歲唔死都有新聞
美國一樣有可能做唔黎,但一樣唔會d單多到做唔黎!
地球根本無幾多個在地球內有實力的國家!
...........................................................

引用:
原帖由 MetaLWaltZ 於 2009-8-31 01:39 AM 發表
PAK-FA!?

老兄你的消息要update下了,俄羅斯已經宣佈其一早就研發左第四代PAK-FA計劃裡既T-50空優戰機了,
今年底已經試飛了...
這個小弟知道~不過連相都唔見...資料又不具體..坊間的資訊就仲停留係印象圖 同埋 "印象spec"既階段...
令人懷疑佢既進度會唔會同印度d假大空軍備計劃差唔多

講真...雖然俄國d軍工訂單係 "多到做唔黎"...不過誠如上面版友所言...其技術都仲係同ussr解體時相差不大
先不說其經費連日常營運都有問題....就係裝備上也未有太大的 "質的改變"...
以我印象所及...近年生產出來的 "好東西" 都只係得 白楊m 同埋一條新核潛艇...好多項目 好似mig-29跟su-27的新upgrade版本都只係似外銷用, 或者飛行展用既展品多於一切...(純個人意見)

俄軍內部確實有大量需求,卻礙于預算分配,無法大批替換,
而國內軍工企業整體產能又嚴重不足,無法承接大規模訂單,
"訂單多到做唔黎"只是表象,實際上軍方想換也換不了,廠商
也沒有這樣的能力去接單,根本做不來

乜架野咁似B-1? 70年代的野來的BOR,仲新型?@@

幅圖下面咪講左係Tu-160,係俄羅斯暫時最先進既戰略轟炸機( 但唔係最新=''= )

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]